IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

TORUNUM EFEDEN BÜYÜK BİR BAŞARITORUNUM EFEDEN BÜYÜK BİR BAŞARI
Tarih : 19.01.2013 07:54  - Benzer Haberleri Göster

Dr. İsmail Hakkı Argüden Koşusu'nu TORUNUM EFE kazandı

17 Ocak Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda düzenlenen Dr. İsmail Hakkı Argüden Koşusu’nu (KV - 7) H. Hüseyin Temel'in (5) TORUNUM EFE (Strike The Gold – Yaprak / Always A Classic) isimli safkanı jokeyi Ayhan Kurşun ile 1900 metre kum pistte 2.01.39'luk derece yaparak kazandı.

HAMMURABİ isimli safkanın Komiserler Kurulu Kararı ile start almadığı , dört ve daha yukarı yaşlı 7 İngiliz atının katıldığı koşuda, DEEP FOREST (Mountain Cat-Deep Sea/Distant Relative) ikinci, PILAT (Sky Mesa-Captain's Girl/ Miswaki) üçüncü, AĞADAYI (Bosporus-Zişan/Alzao) da dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 46.500 TL olan koşunun farklar ise 1/2 Boy - 1/2 Boy - Uzak şeklinde gerçekleşti.

14 Ağustos 2010 tarihinde İzmir Şirinyer’de katıldığı Maiden koşuyu kazanarak yarış hayatına başlayan TORUNUM EFE, kariyerinin 31. yarışında 5. birinciliğini elde etmiş oldu. 5 yaşındaki al erkek safkan, son olarak aynı hipodrom ve pistte 1 Kasım Perşembe günü düzenlenen Handikap 16 Koşusu'nu kazanmıştı.


İSMAİL HAKKI ARGÜDEN

1928 yılında İzmir’de doğan İsmail Hakkı Argüden,  Ankara Üniversitesi Gülhane Tıp Akademisi’nden mezun oldu. Anestezi ve Reanimasyon ihtisası yaptı ve mesleğini serbest olarak sürdürmeye başladı. 1974-1981 yılları arasında İzmir’de özel hastane işletmeciliğinde bulundu.  Bu yıllarda at yetiştiriciliğine de ilgi duymaya başladı ve 1989 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi.

2009 yılında vefat eden İsmail Hakkı Argüden’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim