IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

SYMPHONY DEN BÜYÜK BAŞARISYMPHONY DEN BÜYÜK BAŞARI
Tarih : 17.01.2013 01:41  - Benzer Haberleri Göster

 
Gültekin Alpay Koşusu'nu geçen senenin de galibi SYMPHONY kazandı

16 Ocak Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda bu sene dördüncüsü düzenlenen Gültekin Alpay Koşusu'nu (KV 6 / D) Melis Kurtel Emin'in SYMPHONY (Eagle Eyed - Star Flicker / Woodman) isimli safkanı, jokeyi Halis Karataş ile 1500 metre kum (sentetik) pistte 1.32.73’lük derece yaparak kazandı.
Dört ve daha yukarı yaşlı 9 safkan İngiliz kısrağının katıldığı koşuda, IPHIGENEIA (Okawango-Mihrişah/Mountain Cat) ikinci, GOLDEN STEP (Gold Away-Chanteleau/A.P. Indy) üçüncü, BİNBİR UMUT (Okawango-Bin Umut/Sea Hero) da dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 39.500 TL olan koşunun farkları 1/2 Boy - 2,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde gerçekleşti.
Geçen sene de bu koşuyu jokey Akın Sözen ile 1.30.54’lük derece yaparak kazanan SYMPHONY, 25. startında 9. birinciliğine ulaştı. Safkan son olarak aynı hipodrom ve pistte 5 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilen Şartlı 4 / X-1 / D Koşusu'nu kazanmıştı.
 
Koşuyu kazanan atın sahibi adına Arif Kurtel'e kupayı Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven verdi.
 
Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlyas İlbey ile Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Yavuz Sarıkaya da katıldı.
Gültekin Alpay
Gültekin Alpay, 1934 yılında Yozgat'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sürdürmekte olduğu yüksek öğrenimini, atlara olan sevgisi sebebiyle yarıda bıraktı ve daha sonra TRT Ankara Radyosu’nun spikerlik sınavlarını kazandı.
Alpay, 1976 yılında Türkiye Jokey Kulübü Teknik Büro Müdürlüğü'nde göreve başladı. 1984 yılında Türkiye Jokey Kulübü yarış spikeri kadrosuna atanan Gültekin Alpay, muhtelif hipodromlarda yarış spikerliği yapmaya başladı. 1987 yılında baş spikerliğe atanan Alpay, Türkiye Jokey Kulübü’ne birçok spiker yetiştirdi. Etkileyici ses tonu ve düzgün türkçesi ile kısa sürede at yarışlarının vazgeçilmez bir ismi haline gelen Gültekin Alpay, çeşitli televizyonlarda at yarışları programı yaptı. 31 Aralık 1999'da Türkiye Jokey Kulübü’nden emekli olan Gültekin Alpay, 9 Ağustos 2001 tarihinde vefat etti. Anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle kendisini bir kez daha saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim