IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

ARENADA ASLAN KÜKREDİ!ARENADA ASLAN KÜKREDİ!
Tarih : 17.12.2012 10:04  - Benzer Haberleri Göster

GALATASARAY 2 - 1 FENERBAHÇE

Stat
 Türk Telekom Arena

Hakemler
 Halis Özkahya, Ekrem Kan, Volkan Narinç

Galatasaray
 Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Riera, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Melo, Amrabat (Dk. 90+3 Elmander), Umut Bulut (Dk. 65 Yekta Kurtuluş), Burak Yılmaz (Dk. 90+2 Emre Çolak)
 
Fenerbahçe
 Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Meireles, Kuyt (Dk. 77 Stoch), Cristian (Dk. 65 Sezer Öztürk), Caner Erkin (Dk. 68 Krasic), Sow
 
Goller
 Dk. 10 Bekir İrtegün (Kendi kalesine), Dk. 36 Selçuk İnan (Galatasaray), Dk. 23 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)
 
Kırmızı kart
 Dk. 82 Meireles (Fenerbahçe)

Sarı kartlar
 Dk. 19 Dany, Dk. 78 Selçuk İnan (Galatasaray), Dk. 72 Sezer Öztürk, Dk. 79 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Galatasaray ile Fenerbahçe 2012'nin son derbisinde, Mayalar'a göre belki de son derbiyi oynadı. İşin şakası, bir derbide ne arasanız vardı! Bekir kendi kalesine attı, Hasan Ali yanıtladı Selçuk son sözü söyledi. Meireles atılınca Kanarya 10 kişi tamamladı, Aslan kazanıp liderliği taçlandırdı!Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getiren derbi karşılaşmasında sarı-kırmızılı takım, beklenen kadrosuyla sahaya çıktı.
 Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, sakatlıkları düzelen Fernando Muslera ile Albert Riera'yı ilk 11'de görevlendirdi. Sakatlıkları nedeniyle ligdeki Sivasspor ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 1461 Trabzon maçlarında oynayamayan Muslera ile Riera, yeniden takıma dönmüş oldu.

Kırmızı kart cezasından dolayı Sivasspor mücadelesinde forma giyemeyen ve 1461 Trabzonspor maçında ise dinlendirilen Felipe Melo da Fenerbahçe'ye karşı ilk 11'de sahaya çıktı.
 Öte yandan, Gökhan Zan, Ceyhun Gülselam, Furkan Özçal, Engin Baytar ve Sabri Sarıoğlu ise Fenerbahçe maçının 18 kişilik kadrosuna alınmadılar. Sarı-kırmızılı takımda, sarı kart cezalısı olan Hakan Balta ile sakatları süren Tomas Ujfalusi ve Sercan Yıldırım kadroda yer bulamadılar.

-Kocaman'ın seçimi-
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile yaptıkları derbide ideal 11'ini sahaya sürdü.
 
Kaleyi Volkan Demirel'in koruduğu sarı-lacivertli ekipte savunma Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Orta alanda ise Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Cristian ve Caner Erkin görev aldı. Sow her zaman olduğu gibi takımın tek forveti oldu.
 
Teknik direktör Kocaman, forvet oyuncuları Semih Şentürk ve Bienvenu'nun yanı sıra Orhan Şam, Özgür Çek, Serdar Kesimal, Recep Niyaz ve Salih Uçan'a 18 kişilik maç kadrosunda yer vermedi.
 UEFA Avrupa Ligi'nden Borussia Mönchengladbach ile yapılan maçta oyundan alınmasına sert tepki gösterdiği için teknik direktör Kocaman'ın bundan önceki lig maçında, İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesinde kadroya almadığı Stoch, derbinin 18'ine girerek yedekler arasında bulundu. Stoch hafta içinde Göztepe ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası maçının ikinci yarısında görev almıştı.
 
-Derbiye özel kareografi-
Galatasaray taraftarları, önemli rakiplere karşı oynanan maçlarda gerçekleştirilen tribün kareografilerinden bir benzerini Fenerbahçe maçı öncesi yaptı.

Taraftar grubu UltrAslan'ın yer aldığı Pegasus Tribünü'nde yapılan kareografide, geride kalan sezonda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kaldırılan lig şampiyonluğu kupası konu edildi.
 Kartonlarla sarı-kırmızı renkte fon oluşturuldu ve önünde makarayla çatıya çekilen özel pankartlarda, yanan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı önünde üzülen bir Fenerbahçe taraftarı ile önlerinde kupa kaldıran bir aslan figürü yer aldı.
 
Kareografi esnasında ayrıca, üzerinde, ''Her şey unutulur, hatıralar kalır. Size her mayıs bizi hatırlatır'' yazılı dev bir pankart da açıldı.
 Taraftarlar ayrıca Fenerbahçe takımı için, ''Şikeciler'' diyerek tempo tuttular. Ayrıca, biletleri kısa sürede tükenen derbi maçı izlemek için taraftarlar Türk Telekom Arena'yı tamamen doldurdu.
 
-Medyadan büyük ilgi-
Galatasaray-Fenerbahçe derbisine medya mensuplarının ilgisi yüksek oldu.

Maça 290'ı muhabir, 110'u foto muhabiri olmak üzere 400 basın çalışanı akreditasyon yaptırdı.
 Derbiyi takip etmek için, Almanya, Hollanda, Yunanistan, Fransa, İsviçre, İngiltere, İsveç ve Azerbaycan'dan 18 basın mensubu da Türk Telekom Arena'da yerlerini aldı.
 
-Bekir İrtegün'ün büyük üzüntüsü-
Fenerbahçe'de bu sezon az sayıdaki golleriyle takımına katkı sağlayan savunma oyuncusu Bekir İrtegün, derbide kendi kalesine attığı golle büyük üzüntü yaşadı. Galatasaray'ın, karşılaşmanın 10. dakikasında kullandığı serbest atışta, uzaklaştırmak istediği topu kafayla kendi kalesine gönderen sarı-lacivertli oyuncu, takımının maçta 1-0 geriye düşmesine neden oldu.
 
-İkinci yarıda Sezer ve Krasic hamlesi tutmadı-
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 65. dakikada Sezer Öztürk'ü, 68. dakikada da Krasic'i oyuna dahil ederek takımının hücum gücünü arttırmak istedi.
v Mücadelenin 65. dakikasında Cristian'ı kenara alıp Sezer'i sahaya süren Kocaman, 68. dakikada da Caner Erkin'in yerine Krasic'i maça dahil etti.
 Sarı-lacivertli ekipte 77. dakikada da sakatlık yaşayan Kuyt'ın yerine Stoch oyuna girdi. Kuyt sakatlandığı pozisyonun ardından kulübeye oyundan alınması için işaret etti.
 İkinci yarıda bir pozisyonda dudağı yarılan ve formasının üzerine kan bulaşan Bekir İrtegün, soyunma odası koridoruna doğru gidip formasını değiştirerek sahaya öyle çıktı.
 
-Golcüler suskun kaldı-
Fenerbahçe'nin derbi maçtaki gol umutları Kuyt ve Sow suskun kaldı.
Bu sezon sarı-lacivertli takımın gol yükünü sırtlayan iki futbolcu Galatasaray karşısında etkili olamadılar.
 Karşılaşmanın ardından Galatasaraylı futbolcu Melo ile Fenerbahçeli Krasic saha içinde bir süre sohbet etti.

KAYNAK:AJANSSPOR
 

 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim