IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

SÜPER KUPA FENERBAHÇENİNSÜPER KUPA FENERBAHÇENİN
Tarih : 11.10.2012 07:05  - Benzer Haberleri Göster

FENERBAHÇE GRUNDİG: Kemal 11, Miljkovic 13, Marshall 16, İbrahim, Arslan 4, Cernıc 5, Serkan (L), Ahmet 6, Sercan, Metin

GALATASARAY: Murathan, Nikolov 14, Janic 4, Erhan 6, Ulaş 1, Kemal 3, Teodor (L), Caner Peşken , Murat , Coskovic 2, Ferhat 5

SETLER: 25-18, 25-19, 25-23
SÜRE: 86 Dk. (30-26-30)

İSTATİSTİK:
SAYI: 75-60
RAKİP HATADAN SAYI: 20-25
SERVİS: 74-61
SERVİSTEN SAYI: 6-0
HATALI SERVİS: 14-10
HÜCUM: 73-63
HÜCUMDAN SAYI: 37-28
BLOKTAN SAYI: 12-7
MANŞET: 51-60
HATALI MANŞET: 0-6

Voleybol Erkekler 2011-2012 Sezonu Süper Kupası; geçtiğimiz yılın Türkiye Şampiyonu Fenerbahçe Grundig ile Teledünya Türkiye Kupası Finalisti Galatasaray arasında oynandı.Ankara Başkent Salonu’nda oynanan karşılaşmada Galatasaray’ı 3-0 mağlup eden Fenerbahçe Grundig peş peşe ikinci kez Süper Kupa’nın sahibi oldu.

İlk kez 2008- 2009 Sezonunda düzenlenen Süper Kupa’yı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2009- 2010 Sezonu’nda düzenlenen 2. Süper Kupa'yı Ziraat Bankası ve 2010- 2011 sezonunda da düzenlenen 3. Süper Kupa'yı da Fenerbahçe kazanmıştı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Voleybol Federasyonu BaşkanıÖzkan Mutlugil ve üyeleri ve her iki takımın taraftarlarının izlediği Süper Kupa maçı kavga ile başladı.

Maçın 7. dakikasında Galatasaraylılar'ın bulunduğu tribün tarafından giren Fenerbahçeli taraftarlar Galatasaraylılar saldırdı. Bir anda iki takımın taraftarı birbirine girdi. Bu arada Fenerbahçe sahasına nereden gelindiği bilinmeyen bir patlayıcı madde de atıldı. Oyuna 8 dakika ara verildi. Güvenlik kuvvetleri olayı büyümeden yatıştırdılar. Bazı gazeteciler de kavganın ortasında kaldı. 8 dakika sonra maça devam edildi.

Maça iyi başlayan Galatasaray oldu. Üst üste aldığı sayılarla skoru 4- 2 lehine çevirdi. Maçı bırakmayan Fenerbahçe skor 4-4’te beraberliği yakaladı. İlk teknik molayı da 8-6 önde geçti. Sonraki sürelerde Fenerbahçe oyuna ağırlığını koydu. Miljkovic ve Marshal’ın etkili servis ve smaçları takımlarına sayıları kazandırdı. İkinci teknik molayı da 16-13 önde geçen Fenerbahçe seti de 25-18 aldı.

Maçın ikinci setinin başları büyük çekişme içerisinde geçti. Bu setin ilk teknik molasınıFenerbahçe 8-7 önde tamamladı. Sonraki sürelerde Fenerbahçe etkili servis ve smaçlarıyla oyuna ağırlığını koydu. İkinci teknik molayı da 16-11 önde bitirdi. Skor 23-19 iken Galatasaray taraftarlarının küfürlü tezahüratı sürünce, baş hakem kaptan Ulaş’ı çağırıp, seyircilerinin küfür etmemesi için uyardı. Bu seti de Fenerbahçe 25-19 alıp skoru 2-0 yaptı.

Maçın üçüncü setinde Galatasaray 6-5 öndeyken, Galatasaray tribünlerinden bir taraftar bayıldı. Sağlık görevlileri bayılan kişiyi hastaneye götürdüler. Bu arada 2 taraftar birbirlerine karşı spor dışı tezahüratlar yaptı. Sahaya taş ve plastik koltuk atıldı. Maçın baş hakemi Aziz Yener oyunu durdu. Hakemler topluca hakem odasına gittiler. 8 dakika sonra sahaya geldiler. Maça devam edildi.

Galatasaray maça iyi başladı. Teknik molaları da 8-7 ve 16-14 önde geçti. Skor 16-16’da Fenerbahçe rakibini yakaladı. Sonraki süreler büyük çekişmeye sahne oldu. Beraberlikler 23-23’e kadar devam etti. Son iki sayıyı üst üste alan Fenerbahçe seti 25-23, maçı da 3-0 kazandı.

Süper Kupayı üst üste ikinci kez kazanan Fenerbahçeli sporcu ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Fenerbahçe’nin madalya ve kupasını Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil birlikte verdiler. Galatasaray da madalyasını Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay’dan aldı.

TVF Başkanı Mutlugil
Mutlugil, maç esnasında taraftarlar arasında yaşanan arbede ve çıkan olaylarla ilgili, ''Sporun içinde bunlar yok, hele hele voleybolda hiç yok'' dedi.

Voleybolun bir salon sporu olduğunu ve taraftarların, voleybola büyük yatırım yapan kulüplerini bu şekilde üzmemesi gerektiğini ifade eden Mutlugil, ''Çok güzel bir atmosferdi, ne hale geldi. Taraftarların takımlarına destek olması gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

Mutlugil, takımların olaylar nedeniyle ceza alıp almayacağının sorulması üzerine, ''Olayın Ceza Kurulu'na taşınıp taşınmayacağı hakem raporundan sonra netleşecek'' ifadesini kullandı.

-Ekşi: ''Sezona iyi başladık''-
Fenerbahçe Grundig'in milli pasörü Arslan Ekşi, çok güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, şunları söyledi:
''Çok iyi hazırlanmamıştık ama kazanmasını bildik. Çok güzel bir galibiyet alarak sezona iyi başladık. Olaylar sırasında sahaya atılan maytap tam ayağımın önüne düştü. Sıkıntı olmadı ama bu tür olayları istemiyoruz. Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe taraftarları kendilerini kontrol ederek takımlarını desteklemeli.''

-Kayhan: ''Bir süre göremedim''-
Fenerbahçeli oyunculardan Kemal Kayhan, iyi bir galibiyetle sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını vurgulayarak, ''Çıkan olaylar çok üzücü. Taraftarları anlıyoruz, onlar da takımlarını destekliyorlar ama olaylarda her şey olabilirdi. Maytabın parçaları benim gözüme geldi ve ilk etapta bir süre göremedim. Şimdi iyiyim ama daha kötüsü de olabilirdi'' dedi.

Galatasaray'ı tebrik eden Kayhan, ''Galatasaray yeni kurulan bir takım. Bugün iyi mücadele etti. 'En iyi olan kazansın' dedik ve bunun için savaştık'' diye konuştu.

KAYNAK:AJANSSPOR


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim