IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

QUARESMA DEFTERİ KAPANMIŞTIRQUARESMA DEFTERİ KAPANMIŞTIR
Tarih : 11.10.2012 07:00  - Benzer Haberleri Göster

"Ben taraftarımdan çok memnunum. Taraftarımız çok duyarlı. Gerçek Beşiktaşlılar'ın bize çok destek olduğunu görüyorum. Ben halk arasında biri olduğum için görüyorum. Ben kalkar storelara giderim, salonları gezerim, maçlara giderim. Biz bedava bilet kimseye vermedik. Zaten bizden de kimsenin böyle bir talebi olmadı. Kapalıda bilet fiyatlarında dolayı boşluklar var. Rakiplerle bir kıyaslama yaptığımızda onda da numaralının karşısındakinin yeri pahalıdır. Biz çok pahalı olduğunu düşünmüyoruz. Elimizdeki stat bu. Biz bunu değiştirmek için uğraşıyoruz. Ben kendime bir ev yapmıyorum. Ben stattan memnun muyum? Bunu hep birlikte yapacağız. 2002'de ben bir toplantı yaptım, bu stat ile gidilmeyeceğini yeni stat yapılması gerektiğini söyledim. Tam 10 yıl geçti değişen bir şey yok.

SAMET AYBABA, YÖNETİCİLER GELMESİN DEDİ Mİ?
"Samet hoca yöneticilerin kampa gelmesini istememiş. Böyle bir şey yok. Bu sırf yalan. Biz ne söylüyorsak doğru söyleriz. Ben yalan konuşmam, ben neyse onu söylerim. Ben kulübün başına geldiğimde bunları söyledim. Bizden kimse yalan beklemesin."

"2 BÜYÜK OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR"
"Gariban edebiyatı gibi bir şeyi Beşiktaş yönetimi yapabilir mi? Bu beni çok yaralar. Bu ancak hayal edebiyatı olur. Bunu da basın yapar. Geçmişten gelen çok büyük bir borç var. Bunu hokus-pokusla bir seferde ödeyemezsiniz. Bizim de bunlar için çabalarımız var. Ben hiçbir zaman küçülme lafı kullanmadım. Beşiktaş Türkiye'nin en büyük kulüplerinden. Türkiye'de 2 büyük takım oluşturulmaya çalışıyor ama böyle bir şey yok. Beşiktaş ligde olmazsa o ligin değeri olmaz. Ben reçeteyi ortaya koydum ama hastalığı ben koymadım. Beşiktaş bizim açımızdan Türkiye'nin en büyük takımı.Biraz sabredersek Beşitaş Türkiye'de bir model oluşturacaktır. Bu model ile nasıl bir dünya çapında kulüp nasıl yapılır herkes görecek. Ama buna zaman lazım. Beşiktaş'ın rakiplerinden ayrı olması lazım.

ÖZELEŞTİRİ YAPTI
"Özeleştiri yapmak gerekirse, kamuoyu ile doğru iletişim kuramadığımızı düşünmüyorum. Orada da bir komite kuruyoruz. Adnan Dalgakıran başını çekiyor. Beşiktaş TV'ye çok yatırım yapıyoruz. Beşiktaş'ın içindeki kişiler internet olsun, dergimiz olsun hepsine emek gösteriyor. Her yerde uğraş vermemiz lazım. Taraftar olmadan bu kulüpler olmaz. Beşiktaş'ın stat geliri rakiplerine göre daha 3'de 1'i kıvamda. Biz bilet yönünde bir zam yapmadık. Geçen sene neyse hemen hemen aynı. Hatta bir bölümde indirim bile yaptık. İletişimde iyi bir yapılanma ile bunları daha net aktaracağız. Ben iletişimci değilim. Bununla ilgili bir kadrolaşma ile daha net bir biçim ortaya koyacağız.

"QUARESMA DEFTERİ KAPANMIŞTIR"
"Quaresma'yı tanımam, futbolcuların çoğuyla tanışmamışımdır, temas etmemişimdir. Onların patronu teknik adamlar. Beşiktaş'ta yapılan sözleşmeler gereği, kurallar gereği paralarını alıyorlar. Quaresma en yüksek ücretli oyuncu. Geçen sezon 30 maç oynamış. 40-45 maç oynayıp, Quaresma'nın aldığı paranın 10'da 1'ine oynayan oyuncular var. Siz oyuncularınızın parasını ödemeden, diğerlerinin tüm ücretlerini öderseniz takım yaratamazsanız. Örnek Veli. Beşiktaş'ta 10'da 1'ine oynuyor Quaresma'nın. O ücretini alamazken, yabancı alırsa takım ruhu olmaz. Herkesten indirim beklemedik. Sen gitmek istersen git dedik Quaresma'ya. Beşiktaş, Inter'e 7.3 milyon euro ödemiş. 7.5 milyon Quaresma'ya ödemiş, net 2 milyon euro menajerine, 2 milyon devlete ödemiş. Karşılığını alamıyor Beşiktaş. İstiyorsa uzatalım sözlemesini bizim ücret bareminde olsun dedik, Quaresma yanaşmadı. Simao indirimi kabul etmedi ayrıldık, Ernst kabul etmedi yolları ayrıldık. Quaresma bana geldi, izin istedi ben de verdim babası hasta diye. Ben oynamak istiyorum, 3 milyon euroya iniyorum dedi geçen Çarşamba. Bu bir ticaretse, iki taraf da zarar görüyor.
Tamer Kıran dedi ki, biz bazı fedakarlık yapalım, Quaresma da yapsın oyuncuyu kazanalım. 3'ten biraz daha insin gerisini biz tamamlayalım dediler. Çok önemli bir duruş gösterdiler. En son 3.750 istiyorum demiş. Quaresma konusu Beşiktaş için tamamen kapanmıştır. İdmanlara devam edecektir. Vazgeçmeseydi 3'ten şimdi çalışmalara başlıyordu. Rakiplerimizde oynamayan oyuncular parasını almıyor mu?: Alex parasını almadan mı gidiyor? Ben buna ödemişim para, eğer sen gitmek istiyorsan; ben paramı alacağım gideceğim... Yok öyle bir şey. Bir duruşumuz var, taviz verirsek olmaz. Bunu sağlamak zorundayız. Fernandes'le yok problemimiz, Almeida ile yok. Fernandes'le el sıkışmadım daha. Oyuncunun beni tanıyıp tanımaması beni ilgilendirmiyor. Bizim değerlerimizle, takımda oynayacak, değerlerimize uygun hareket edecek. 3'e indim, yok inmedim. Çocuk mu oynatıyoruz burada? Katar öncesi bir nokta mı bu ülke? Beşiktaş böyle olmayacak bundan sonra. Quaresma çok da sevdiğim bir çocuk benim ne problemim olabilir. Menajerleri bilgi sahibi. Menajerinin de onu pazarlamakta zorlanacağı aşikar. Almeida geldi ayrılmak istiyorum dedi, dedim git. Parasını da alıyordu. Gitti takım bulamadı, kaldı oynuyor. Sıkıntı yaşamıyoruz. Bunların hepsini satın diye bağırmadı mı taraftar geçen sezon sonunda."

"MUSTAFA PEKTEMEK'İ VERMEDİM"
"Mustafa Pektemek'in yurt içinde, yurt dışında alıcıları çıktı. 5-6 milyon euro verdiler, vermedim. Takımımızın önemli bir oyuncusu, sakatlıktan döndükten sonra da iyi olacak inşallah. Para ihtiyacımız olmasına rağmen vermedim. Her şey para değil. Bu takımın yıldızıysan, yıldızı gibi hareket edersin. Alex'in son 8 senede Fenerbahçe'ye kattıkları ile son 2 senede Beşiktaş'a yapılan katkı da bellidir. Beşiktaş bu işten zarar görecekse, herkes zarar görecek. İndirim yap, 2 sene sözleşme uzatalım dedik Quaresma'ya. Biz elimizdeki oyuncuyu kullanmak isteriz, ortaya koyulan prensibi çizdiğimiz, zaman bittiğimiz andır."

RÜŞTÜ KONUSU
"Rüştü'nün kontratı bitmişti. Beşiktaş yönetimi geliyor. Biz genç istikbal vaat eden oyuncularla takım kuracağız diyor. Altyapıdan 9 oyuncumuz var. Gençleşme isteğimiz var. Daha olmadı tabii ki bu, zor bir süreç. Geçen sezonun yarısından fazlası sakatlıkla geçmiş Rüştü'nün. Beşiktaş içinde görev almasını isterim. Karakterli bir adam."

"SAMET AYBABA YÜREKLİ ADAMDIR"
"Futbolda prensiplere göre hareket edilmiyor. Samet Aybaba benim çok güvendiğim bir isim. Hoca olduğu gün kaç telefon almış, A2 takımına geldin, bu yönetim 15 günde kaçar diye. Kendisi Beşiktaş'ın bu sıkıntılı döneminde göreve gelecek kadar yürekli bir adamdır. Onun da takım içinde sıkıntıları var. Aybaba ile çalışmaktan mutluyuz. İyi diyaloglarımız var. Benim takıma gidip şunu oynat diyecek halim yok, benim işim değil o. Biz, parasını verebiliriz, iyi imkanlar sağlayabiliriz. Hocamızın arkasında durmayı sağlayacağız."

HAKEM HATALARI
"3 maç yenilmemize kahrolduk, şanssızlığımız da var. Bu sezon Beşiktaş'ın hakkı yenmiştir. Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında, Sivas maçında da vardı. Hepsinde de oluştu ancak kasıtlı olduğunu düşünmüyorum. Hakem şanssızlıklarının hep bize denk geldiğini düşünmek istiyorum. Zekeriya ağabeyimizle bir kelime konuşmadık. Çok yakınızdır kendisiyle. Federasyon başkanı Beşiktalşı, MHK Başkanı Beşiktaşlı diye bunda asla bir kasıt olduğuna inanmıyorum. Ligde sıkıntı yaşıyoruz, düzeleceğini inanıyoruz. Fenerbahçe maçında da iki pozisyon, iki gol. Bazen futbolda da şansınız olacak."

"AĞLAMA EDEBİYATI DEĞİL..."
"17 milyon kredi ödedim bankaya. 73 milyonda 32''ye indirdim oyunculara olan borçları. Bu sezon oyuncularımızı ödeme yapıyoruz. Ağlama edebiyatı da değil bu, gerçeklerden bahsediyoruz. Gelmeseydim de kayyuma mı kalsaydı Beşiktaş? Benden daha yürekli bir adam var mıydı? Gelselerdi o zaman."

"BEŞİKTAŞ'TAN KOPMUŞLAR"
"Beşiktaş'tan çok kopmuş insanlar. Beni ziyarete geldi Tuncay Özilhan ilk defa. Herkese diyoruz, bu herkesin Beşiktaş'ı. Hepimiz bir şey yapmak istiyoruz. Herkesle iyi ilişkiler kurmaya çalışıyorum. Eski yönetimdeki arkadaşlarla da aynı şekilde. 7 ay kısa bir süre. Beşiktaş başkanlık makamı, temsil makamı. Düğünlere gidiyorum, sünnete ve cenazelere gidiyorum. Çalışmak da zorundayım. Biz bir ekip olduk artık. Beşiktaş yönetimi olarak başlarda bocaladık, hatalar yaptık ama ekip haline geldik. İyi bir yere gidiyoruz. insanlar katılımcı oluyor."

"DEVRE ARASINDA TRANSFER YAPMAK İSTİYORUZ"
"Süleyman ağabeyden beri alınan tek bir tesis yok. Akatlar'ı ben aldım son olarak. 1 sene içinde statla birlikte 5-6 projenin startını vereceğiz. Bir anda olmuyor tabii. Sezon sonu ekonomik sıkıntılar yavaş yavaş bitecek. Devre arasında takıma transfer yapmak istiyoruz. Çalışmalar başladı. İnce eleyip, sık dokumak istiyoruz. Ödeyebildiğimizi alacağız."

"İLK SENEDE ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERMEDİM"
"Beşiktaş için şampiyonluk haricindeki sonuçlar başarısızlıktır, tabii ki şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk olmasını istiyoruz. İlk senede Beşiktaş'ı şampiyon yapacağım diye gelmedim. Birinci öncelik takımı rayına oturtmak. İlk 3 içinde bitireceğimizi düşünüyorum ama şampiyonluk her zaman istediğimiz şey."

"BAZI ŞEYLERİ SEVEREK YAPMIYORUZ"
"Rakiplerimizle iyi ilişkiler kurmaya çalışıyoruz. İyi ilişkilerimiz vardır. Centilmen bir kulübüz. Rekabet sahada olsun. Taraftarlara diyorum, küsmek yok. Ben de Beşiktaşlıyım, bunu hep beraber aşacağız. Bazı şeyleri severek yaptığımızı sanmasınlar, bazı şeyler canımla cicimle olmuyor. Bize sahip çıksınlar.

BASKETBOL İÇİN RADİKAL KARAR
"Partizan maçına bekliyoruz taraftarı. 1200 bilet satılmış, 1200 de kombine var. 15 bin kişilik salonda oynuyoruz. 130 davanın 50-60 tanesi amatör şubelerle olan davalar. Amatör diyoruz ama amatör değil, para almadan kimse oynamıyor. Radikal kararını alırsın. Önceliklerimiz; futbol, erkek basketbol, bayan voleybol ve erkek hentbol. Basketbolu ayrı bir anonim şirket haline getirmek istiyoruz"

"KİMSE KENDİSİNİ BEŞİKTAŞ'TAN BÜYÜK GÖRMESİN"
Büyük olan Beşiktaş'tır. Kimse kendisini Beşiktaş'tan büyük görmesin. Kulüpler büyüdükçe bizler büyüyoruz, Beşiktaş'a ne Quaresmalar geldi, ne Quaresmalar gitti. Kalan Beşiktaş'tır."


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim