IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

NURTEN BOMBAYI PATLATTI ,SÜPRİZ YAPARAK KAZANDINURTEN BOMBAYI PATLATTI ,SÜPRİZ YAPARAK KAZANDI
Tarih : 18.08.2012 09:19  - Benzer Haberleri Göster

Halide Edip Adıvar Koşusu'nu NURTEN kazandı

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 17 Ağustos Cuma günü  düzenlenen Halide Edip Adıvar Koşusu'nu (Açık G3 / DHÖ / D) Kaya Kaya'nın NURTEN (Hürbatur - Mesrure.46 / Serhanbey) isimli safkanı jokey Nurettin Şen ile 1900 metre çim pistte 2.09.31'lik derece yaparak kazanmayı başardı.
 
Dört ve daha yukarı yaşlı 12 safkan Arap kısrağının katıldığı koşuda, CABİRE (Haberbatur-Malibu Girl/Monarch Ah) ikinci, VOKAL (Demirkazık-Şahnur/Druid) üçüncü, GÜLZEYCAN (Tiki Tork Ku-Şerzetülhavva.48/ Hilalüzzaman.25) da dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 105.000 TL. olan koşunun farkları ise 1/2 Boy - 1,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde gerçekleşti.
 
NURTEN 41. startında 6. birinciliğini elde etti. Safkan son olarak aynı pistte 8 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilen Şartlı 4 / D Koşusu'nu kazanmıştı.şeref tribününde düzenlenen kupa töreninde kazanan atın sahibi Kaya Kaya'ya vekaleten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Mehmet Mircan Fırat'a şiltini Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi M. Doruk Yılmaz verdi.

Kupa törenine Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi A. Hücum Tulgar ile Türkiye Jokey Kulübü Disiplin Kurulu Üyesi Sadettin Sükan da katıldılar.

HALİDE EDİP ADIVAR

Halide Edip Adıvar, İzmir’in Yunanlılar tarafından işgalini protesto etmek için düzenlenen mitinglerde coşkulu konuşmalar yapmış ve yazdığı eserlerle Kurtuluş Savaşı’nın çeşitli yönlerini gerçekçi bir biçimde dile getirmiş ünlü Türk romancısıdır. Kurtuluş Savaşı'nda cephede Mustafa Kemal'in yanında görev yapmış, sivil olmasına rağmen rütbe alarak bir savaş kahramanı sayılmıştır. Savaş yıllarında, Anadolu Ajansı'nın kurulmasında rol alarak gazetecilik de yapmıştır.

II. Meşrutiyet'in ilanı ile birlikte yazarlığa başlayan Halide Edip, yazdığı yirmi bir roman, dört hikâye kitabı, iki tiyatro eseri ve çeşitli incelemeleriyle Meşrutiyet ve Cumhuriyet dönemleri Türk edebiyatının en çok yapıt veren yazarlarındandır. Sinekli Bakkal adlı romanı, en bilinen eseridir. Eserlerinde kadının eğitilmesine ve toplum içindeki konumuna özellikle yer vermiş, yazıları ile kadın haklarını savunmuştur. Birçok kitabı sinemaya ve televizyon dizilerine uyarlanmıştır. 1926 yılından itibaren yurtdışında yaşadığı 14 sene boyunca verdiği konferanslar ve İngilizce olarak kaleme aldığı eserler sayesinde zamanının dış ülkelerde en çok tanınan Türk yazarı olmuştur. İstanbul Üniversitesi'nde Edebiyat Profesörü olan Halide Edip, İngiliz Filoloji Kürsüsü Başkanlığı yapmış bir akademisyen, 1950 yılında girdiği TBMM'de ise milletvekilliği yapmış bir siyasetçidir.

9 Ocak 1964 tarihinde vefat eden ünlü edebiyatçımız Halide Edip Adıvar’ı anısına düzenlenen koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle andık.
 
 
  


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim