IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

SÜPER KUPA MAÇI ÖNCESİ FATİH TERİM VE AYKUT KOCAMANDAN DOSTLUK MESAJISÜPER KUPA MAÇI ÖNCESİ FATİH TERİM VE AYKUT KOCAMANDAN DOSTLUK MESAJI
Tarih : 11.08.2012 07:30  - Benzer Haberleri Göster

Yeni Erzurum Stadı’nda 12 Ağustos 2012 Pazar günü gerçekleşecek olan TFF Süper Kupa maçı öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Erzurum’da düzenlenen ortak basın toplantısında soruları cevapladı.

Karşılaşmanın centilmence geçmesini dilediğini belirterek sözlerine başlayan Fatih Terim,  “Yeni sezon hepimize hayırlı olsun. En zor başlayan Galatasaray ve Fenerbahçe... Eskiden TSYD Kupası vardı, Beşiktaş ile. O zaman da zor başlardı, şimdi Süper Kupa ile başlıyor. Erzurum’un yeni stadında, Erzurumlu Galatasaraylılarla ve Fenerbahçeliler ile beraber centilmence bir maç olsun. Hak eden de kazansın. Güzel bir futbol olur inşallah. Futbolun paydaşlarıma bu sezon çok daha fazla iş düşüyor. Herkesin güzel şeyler yaşamaya ihtiyacı var. Ümit ediyorum bu sezon öyle geçir. Güzel hareketlerin alkışlandığı, hoş şeylerin konuşulduğu, mutlu bir ortamda hem Türkiye’de hem Avrupa’da güzel bir sezon geçiririz” diye konuştu.

Terim, ayrıca 2012 Londra Olimpiyatları’nda sporcularımızı tebrik ederek, “Olimpiyatlar’da başarılı olan, bayrağımızı göndere çeken sporcularımızı da tebrik ederim. Bahri [Tanrıkulu], Servet [Tazegül], Nur [Tatar] ile tekvandoda, Rıza [Kayaalp] ile güreşte, hele iki kızımız var ki, hem Aslı [Çakır Alptekin] hem de Gamze [Bulut] çok büyük işler başarıldı. Madalya alamasalar da voleybolcu ve basketbolcu kızlarımızı da canı gönülden tebrik ediyorum. Diğerlerine de buradan başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’nin Avrupa’da tur atlamasını ve hep birlikte Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil etmeyi istediğini anlatan Terim, yeni sezon öncesindeki transferler ile ilgili sorular üzerine, “Transferler maç kazanmıyor. Bizim transferlerimiz iyi oluyor; ama çalışmazsak, sahada rakibimiz kadar mücadele etmezsek kimi alırsak alalım olmaz. Rakamların nasıl toplandığını bilmiyorum; ama 250 milyon Euro’lara varan bir tablo görüyorum, okuyorum. Maçlarda önce büyük ihtimalle Galatasaray TV’de konuşmak için nasıl hesaplanması gerektiğini ve ne kadar harcadığımızı ifade ederiz. Transferlerle şampiyon olunsaydı, ne biz ne de Fenerbahçe Avrupa’da başarılı olabilirdi. İki oyuncuya 100 milyonun üzerinde veren kulüpler olduğunu görüyoruz, hepimiz izliyoruz. İşin bu boyutunu ekonomistlere bırakalım” dedi.

Tecrübeli teknik adam, işin teknik tarafı ile ilgili olarak ise şu yorumda bulundu: “Kendi stratejimiz olarak biz Türk oyunculara ağırlık vermeyi düşündük. Bazı yerleri böyle kapattık. Önümüzdeki yılları iyi planlamak adına böyle bir transfer girişiminde bulunduk. İsimler, maç kazanmazlar. Ben Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolundaki rakiplerinin bir hayli fazla olduğunu düşünüyorum. En az 6-7 takımla uzun müddet bu mücadeleyi vereceğimizi bekliyorum. İki takımın alıp başını gideceğini düşünmüyorum.”

Erzurum’daki sportif faaliyetlerin ardından önümüzdeki yıllarda bu ilimizde herhangi bir kamp çalışmasının yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Terim, “Ben futbolculuğum döneminde Erzurum’da kamp yaptım, Brian Birch ile beraber. Birkaç gün buradaydık. Türkiye’de kamp yapmanın en önemli sebeplerinden biri hava şartları. Burada hava güzel, artık saha da güzel. Ama stadı her an kullanamayacağımız için bizlere antrenman sahası lazım. Ulaşım tamam, Türkiye’de her yere kolaylıkla ulaşılabiliyor artık. Ama daha kolayı var. Erzurumspor’a lige çıkar, hepimizi burada ağırlarsınız” dedi.

Fatih Terim, yeni sezonun centilmenlik havasında geçmesi için herkesin destek vermesi gerektiğini söylerek, “Bu işte herkese görev düşüyor. Ancak belirli mecralara suçu yükleyip bu işin içinden çıkamayız. Hepimiz elbirliğiyle doğru yolu bulmalıyız. Herkesin temennisi var; ama daha hayata geçmiş değil. 10-15 sene önce bu soru bana sorulmuş, ‘düzelmez’ demişim. Keşke haklı çıkmasaydım. Bu da çözüm mü, hayır. Herkes çözümün içinde yer almalı. Artık temennilerden öte bir şeyler yapmalıyız. Bugün havaalanından gelirken Galatasaraylılar ve Fenerbahçelileri Erzurum'da bir arada gördük. Önceden bu işler böyleydi. Özlemişiz. Çok evvelden bunları başarmıştı insanlar. Ama artık amatör kümede bile neler oluyor. Futbolu seven herkes çözüm üretmeli. Düşünün ki, en büyük eforu sarf edenler, çimden dışarı adımı attığı zaman sorun kalmıyor. Ama bunları yaşamayanların daha büyük sorunları var. Eminim bu sezona çok doğru girmemiz lazım. Ama arkadaşlar üç gün önce yalanlama rekoru kırdık. Demek ki herkes kendi içini iyi temizleyecek. İki tarafı birbirine kırdırmamak için bu maçı bir fırsat bilmemek lazım” diye konuştu.

Fatih Terim, el birliğiyle adım atmaları gerektiğini belirterek, “Sevginin olduğu yerde kötü bir şey olmaz. Ya ben kazanacağım, ya orası kazanacak. Üçüncü bir alternatif yok. Artık burada beraberlikle kaçış da yok. Kaybetme ve kazanma ile arasında geçen bir oyun. Umarım kimse kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi kendisine yapmaz. Empatiyi bu sene biraz daha fazla yapmalıyız. İnşallah bu sezon güzel sözcükler söyleriz” sözlerini kaydetti.

Tecrübeli teknik adam, son bölümde ise Aykut Kocaman’a dönerek, “Biz samimiyiz. Şu anda benim meslektaşım. Ufak tefek yanlış anlaşılmaları biz aramızda hallederiz, hiç sorun değil. Oyuncular da kendi aralarında hallederler. Maçın akşamında hep beraber milli takıma gidecekler. İşi rekabet boyutundan nefret boyutuna taşımamak lazım. Bu çözüm olmaz. Sevginin çözmeyeceği hiçbir şey yoktur. Umarım herkes birbirine sevgiyle yaklaşır. Herkes sevgiyle kalır” diyerek sözlerini noktaladı.

Aykut Kocaman ise Fatih Terim’in dile getirdiği iyi dileklerine katıldığını belirtti.

Toplantının ardından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, basın mensuplarına birlikte poz verdiler. 


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim