IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

BAKAN EKER DİYARBAKIR HİPODROMUNDABAKAN EKER DİYARBAKIR HİPODROMUNDA
Tarih : 24.07.2012 01:58  - Benzer Haberleri Göster

Bakan Eker, Diyarbakır Hipodromu’nda incelemelerde bulundu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Hipodromu’nda yaptıkları çalışmalarla hedeflerinin yarıştan çok kaliteli ve yüksek irsi kapasiteye göre at yetiştirip bunu dünya pazarına sunmak olduğunu söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Hipodromu’nda yaptıkları çalışmalarla hedeflerinin yarıştan çok kaliteli ve yüksek irsi kapasiteye göre at yetiştirip bunu dünya pazarına sunmak olduğunu söyledi.


Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Diyarbakır’a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halid Advan, AK Parti Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Ali Kırsaçlı, kurum amirleri ve partililerle Diyarbakır-Mardin karayolu üzerinde bulunan Diyarbakır Hipodromu’nda incelemelerde bulundu. Hipodrom sahasına ekilen çim ve diğer çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Eker, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.


BÖLGENİN AT YETİŞTİRİCİLİĞİNDE ÖNEMLİ BİR TECRÜBESİ VAR”

Tribünleri ve hipodrom etrafındaki piknik alanlarını gezen Bakan Eker, bölgenin at yetiştiriciliğinde önemli bir tecrübesi olduğunu söyledi. Bakan Eker, “Yarış atı yetiştiriciliği açısından bölgemizin önemli bir tecrübeye sahip. Hem gelişmeleri hem yarış sezonu başlayacağı için hazırlıkları gözden geçirmek için buraya geldik. Düşüncemizde yarıştan daha önemli şey kaliteli ve yüksek irsi kapasiteye göre at yetiştirmek ve bunu dünya pazarına sunmaktır. Şanlıurfa ve Elazığ’da hipodrom vardı, Diyarbakır’da da 2009 yılında hipodrom açtık. Bunlar bölge ekonomisini de önemli katkı sağlıyor, istihdam oluşturuyor. Bu bölgede hipodromun yetiştiriciliğe önemli bir ivme kazandıracağına inanıyoruz. Geçmişte var olan Arap atı yetiştiriciliği ve belki buna bağlı olarak var olan farklı ırkları da ilave edeceğiz. Diyarbakır hipodromundan sonra İzmir ve Antalya hipodromu yapılıyor. Bunlar tamamlanınca hipodrom sayısı önümüzdeki günlerde 7’den 10’a çıkacaktır” dedi.


“TÜRKİYE’NİN ATÇILIK SEKTÖRÜNDEN 1.5 MİLYAR DOLAR GELİRİ VAR”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türkiye’nin atçılık sektöründe dünyanın tersine ciddi bir büyüme gösterdiğini söyledi. Eker, “Şunu söyleyebiliriz 2008 dünya krizinden sonra Avrupa ve dünyanın bir çok ülkesinde atçılıkla ilgili gelirler, faaliyetler azalırken, Türkiye’de bu artış gösterdi. Türkiye’de atçılık sektörü büyüyor. Şuanda yaklaşık 1.5 milyar dolar civarında bir geliri var. Bu çok önemli bir gelirdir. Biz devraldığımızda bu 700-750 milyar dolar civarındaydı. Önemli bir gelişme sağlandı. Tabi bu istihdama da büyük destek oldu” şeklinde konuştu.

TÜRK ATI DÜNYA PAZARINA GİRECEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yaptıkları 3 yeni hipodrom ile birlikte Türkiye’deki hipodrom sayısın 10’a yükseldiğini ve bunun da yetiştiriciliği ciddi anlamda tetiklediğini söyledi. Hipodromdan amaçlarının sadece at koşturmak olmadığını dile getiren Bakan Eker, asıl hedeflerinin yetiştiricilik olduğunu kaydetti. Bu tesislerle birlikte özel sektörde yetiştiriciliği arttırmayı amaçladıklarını belirten Bakan Eker, Türkiye’de her geçen gün yükselişte olan atçılık sektörü ile Türkiye’de üretilen irsi atların dünya pazarına sunulacağını kaydetti. Eker, “Bu bölgede at yetiştiriciliğinin tecrübesi ve birikimi var. Biz bu birikim ve tecrübeyi buranın kalkınması için tekrar kullanmak ve tekrar ihya etmek, güzel soylu atların yetiştirildiği bir coğrafya haline getirmeyi düşünüyoruz, onun için çalışıyoruz” diye konuştu. “ÇEVRE YOLU İHALESİ YAPILDI”

Eker konuşmasında AK Parti iktidarı tarafından Diyarbakır’da son zamanlarda yapılan önemli yatırımlara da değindi. Eker, Diyarbakır trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan ve Mardin ile Batman’ı direk Şanlıurfa karayoluna bağlayacak olan 18 kilometrelik çevre yolunun ihalesinin yapıldığı söyledi. Havaalanı çalışmalarının 1 Eylül 2012 tarihi itibariyle tamamlanacağını da söyleyen Bakan Eker, 1 Eylül’den itibaren uçakların piste ineceğini dile getirdi. Eker ayrıca şehir içinde başlattıkları kavşak çalışmalarının tamamlanması ile Diyarbakır’ın çehresinin değişeceğini dile getirdi.

Diyarbakır’da sık sık elektrik kesintisi yaşandığının belirtilmesi üzerine bir açıklama yapan Bakan Eker, bu kesintilerin kendi bölgelerinde bulunan TEİAŞ veya TEDAŞ’tan kaynaklanmadığını söyledi. Eker, yaz aylarında tarımsal sulama için bir çok bölgede çiftçilerin kayıt dışı kuyulardan kaçak yollarla tarlalarına elektrik maharetiyle su çektiğini belirterek, kesintilerin bundan kaynaklandığını ve bunun da Diyarbakır sınırlarında cereyan eden bir olay olmadığını kaydetti.

Bakan Eker hipodrom ziyaretinin ardından Çınar ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafı ziyaret edip sorunlarını dinleyen Bakan Eker’in daha sonra Mardin’e geçeceği belirtildi.



YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim