IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

TAPIT GIRL  Prof. Dr. Mecdi Ramazanoğlu Koşusunu KAZANDITAPIT GIRL Prof. Dr. Mecdi Ramazanoğlu Koşusunu KAZANDI
Tarih : 24.07.2012 12:43  - Benzer Haberleri Göster

22 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen Prof. Dr. Mecdi Ramazanoğlu Koşusu'nu (KV 7 / D) Talip Öztürk'ün TAPIT GIRL (Tapit - Floral Beauty / Gone West) isimli safkanı jokey Halis Karataş ile 1100 metre çim pistte 1.05.69’luk derece yaparak kazanmayı başardı.

İki yaşlı 6 dişi safkan İngiliz tayının start aldığı koşuda, PROVIDENCE (Sri Pekan-Southern/Southern Halo) ikinci, PRINCESS ADA (Aras-Uni Baby/Flying Spur) üçüncü, KÜÇÜK ÜTÜCÜ (Zorbaz-Mektepli/Pivotal) de dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 52.000 TL. olan koşunun farkları ise 3 Boy - Uzak - Boyun şeklinde gerçekleşti.

İlk startını 29 Haziran Cuma günü İstanbul pistinde düzenlenen Manila Koşusu'nda (Şartlı 1) alıp dördüncü olan TAPIT GIRL ikinci startında bu düzeyde bir koşu kazanarak maidenden çıktı.

Şeref tribününde düzenlenen kupa töreninde, kazanan atın sahibi Talip Öztürk'e kupasını Naime Ramazanoğlu verdi.

Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Mehmet Mircan Fırat, Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi M. Doruk Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri A. Hücum Tulgarl ve Nusret Balkaroğlu, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Sadettin Sükan ile Ramazanoğlu Ailesi de katıldı.

 

Prof. Dr. MECDİ RAMAZANOĞLU
(1924-1981)

Prof. Dr. Mecdi Ramazanoğlu, 1 Ekim 1924 tarihinde Adana'da doğdu. Galatasaray Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giren Ramazanoğlu, 1950 yılında mezun oldu. Aynı fakültede asistan olarak çalışmaya başladı. 1968 yılında profesörlüğe yükselen Ramazanoğlu, Birleşmiş Milletler bursu ile Paris'e gönderildi ve burada Necker, Saint Antoine ve Foch Hastanelerinde organ nakli üzerine araştırmalarda bulundu. Yurda döndüğünde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Transplantasyon Ünitesi'ni kurarak ilk böbrek naklini gerçekleştirdi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Adli Tıp Kurumu mensubu olan Ramazanoğlu, Türkiye Jokey Kulübü'ne 1977 yılında Asli Üye seçildi. Atçılık ve yetiştiricilik ile uğraştı.

1981 yılında vefat eden Prof. Dr. Mecdi Ramazanoğlu'nu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ile andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim