IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

EURO 2012 NİN EN İYİLERİEURO 2012 NİN EN İYİLERİ
Tarih : 04.07.2012 08:52  - Benzer Haberleri Göster

İspanya'nın şampiyonluğu ile sona eren Euro 2012'nin en iyi isimleri belli oldu.. Castrol EDGE Endeks turnuvadaki en başarılı performans sergileyen 10 oyuncuyu açıkladı..

 

İspanya’nın kalecisi Iker Casillas turnuva boyunca kalesinde devleşti. Kalesine gelen şutların %94’ünü kurtardı ve turnuvada 5 maçı gol yemeden bitirdi.

İspanya’nın sol bekinde oynayan Jordi Alba rakiplerine sürekli tehlike yarattı.
Barcelona’nın yeni transferi turnuva boyunca topla 576 kez buluştu ve final karşılaşmasında İtalya’ya karşı takımının ikinci golünü attı. Defansta güven veren oyuncu yaptığı müdahalelerde %100 başarı elde etti.

İspanya takımının defanstaki başarılı ismi Sergio Ramos, etkili bir performans sergiledi.
Real Madridli oyuncu, rakiplerine iki kez başarılı müdahale yaptı ve İspanya’nın turnuvayı sadece bir gol yiyerek bitirmesinde büyük rol oynadı. Ramos aynı zamanda Portekiz ile oynanan yarı final maçında penaltı vuruşlarında çok şık bir penaltı golüne imza attı.

Defansta Sergio Ramos’un partneri olan Gerard Pique, turnuvanın tartışmasız en etkili defans oyuncularından biriydi. Rakipleriyle girdiği mücadelelerin %75.8’ini kazanan oyuncu aynı zamanda 30 kez topu kalesinden uzaklaştırdı.

İspanya defansının zayıf noktası olarak gösterilen Alvaro Arbeloa, Euro 2012’de 20 müdahale yaptı ve Alba, Ramos ve Pique’yi geride bıraktı. Arbeloa aynı zamanda turnuvada takımı adına bir dakika bile kaçırmadan bütün maçlarda mücadele etti.

Her ne kadar İspanya maçında durdurulmuş olsa da Andrea Pirlo, İtalya’nın orta sahasında çok başarılı bir performans sergiledi. Hırvatistan maçında serbest vuruştan gol atan oyuncu, takım arkadaşlarına 17 gol şansı yarattı.

Andres Iniesta, turnuvada İspanya adına her zamanki dinamik performansını sergiledi. Barcelonalı oyuncu turnuvada 26 dribling yaparken, rakip kalelere 9 isabetli şut göndermiş olmasına rağmen gol atamadı.

Xavi Hernandez, bir kez Avrupa Şampiyonu olan İspanya adına olağanüstü performans sergiledi.
Euro 2012’de en çok gol şansı yaratan(25) ve en çok topla buluşan (676) oyuncu oldu.

Xavi Alonso, Euro 2012’de takımı adına iki gol attı ve yakaladığı şansların %25’ini gole çevirdi.
Orta sahadaki görevinin yanı sıra defansa yardımcı olan oyuncu 16 müdahale yaptı.

Turnuva sırasında parlayan Mario Balotelli, yarı finalde ülkesi İtalya’nın Almanya’ya karşı 2 golünü attı. Turnuva boyunca rakip kalelere en çok isabetli şut gönderen oyuncu turnuvanın en çok faul kazanan oyuncusu olurken (20), aynı zamanda rakiplerine en çok faul yapan oyuncu oldu(17).

Cristiano Ronaldo, ülkesi adına finallerde elinden geleni yaptı. Real Madrid’in yıldız oyuncusu turnuvada rakip kalelere 37 şut gönderdi ve bu alanda ilk sırada yer aldı.

EURO 2012’NİN YILDIZI SERGIO RAMOS
İspanya’nın İtalya’yı yenip UEFA EURO 2012’yi kazanmasının ardından Castrol EDGE Endeks turnuvadaki en başarılı performans sergileyen 10 oyuncuyu açıkladı.



Avrupa Şampiyonası’nı kazanan İspanya’nın defanstaki etkin ismi Sergio Ramos, turnuvanın en başarılı performans sergileyen oyuncusu oldu.

· 2010 Dünya Kupası’nı Castrol EDGE Endeks’in ilk sırasında bitiren oyuncu, kariyerinde ikinci kez büyük bir turnuvanın en başarılı ismi oldu.

· Real Madrid’in başarılı oyuncusu Cristiano Ronaldo ise, grup maçlarının ardından aldığı ilk sıradaki yerini takım arkadaşı Ramos’a kaptırdı ve Castrol EDGE Endeks’i ikinci sırada tamamladı.

· Ramos’un defanstaki partneri Gerard Pique, üçüncü sırada yer alırken, Castrol EDGE Endeks’te yer alan 7 İspanyol oyuncunun içerisinde ikinci oldu.

· Ramos, İtalya karşısında maçın ilk dakikalarında biri serbest vuruştan ve diğeri kafa vuruşu olmak üzere gol girişimlerinde bulundu. Andrea Barzagli tarafından bir gol girişimi engellenen oyuncu, İtalya karşılaşmasında bu turnuvada bir maç içerisinde toplanan en yüksek üçüncü puanı(9.69) topladı.

· Ramos, İspanya’nın üçüncü kez turnuvayı kazanmasında başarılı bir rol oynarken, Vicente del Bosque’nin ekibi 5 maç üst üste gol yemedi. Yarı final karşılaşmasında turnuvada üç golü bulunan Ronaldo’ya da gol fırsatı tanımadı.

· Pique ve Ramos’un ardından ve bek oyuncuları Jordi Alba ve Alvaro Arbeloa da altıncı ve yedinci sırada yer aldılar. İspanya’nın defans oyuncuları oynadıkları 6 maç içerisinde rakiplerine sadece 21 şut imkanı tanıdılar. Finalde İtalya’ya karşı gol atan oyuncu uluslararası bir karşılaşmada ilk golünü attı.

· Şampiyon İspanya’da Xabi Alonso (dördüncü), Andres Iniesta (beşinci) ve Sergio Busquest (dokuzuncu) Castrol EDGE Endeks’in ilk on sırası içerisinde yer aldılar. Alonso, Xavi’nin ardından en başarılı pas yapan oyunculardan biri oldu (490).

· Pepe ve Clauido Marchisio, takımları kaybetmiş olsa da ilk on içerisinde yer aldılar.

Turnuvanın rakamları
1 – İspanya’nın oynadığı 570 dakika içerisinde yediği gol sayısı

2- Vicente del Bosque, Helmut Schön’ün ardından Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonluğu kazanan ikinci teknik adam oldu.

5 –David Silva’nın turnuva sırasında İspanya adına sağladığı katkı ve gol sayısı (iki gol, üç asist).

189 -Turnuvada üç gol atıp Altın Ayakkabı kazanan Torres’in oyunda kaldığı süre.

531 –Turnuvada en çok isabetli pas yapan Xavi Hernandez, maç başına ortalama 89 pas yaptı.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim