IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

M. Niyazi Polatyar Koşusunu BAŞKAN NEXIA kazandıM. Niyazi Polatyar Koşusunu BAŞKAN NEXIA kazandı
Tarih : 11.06.2012 12:16  - Benzer Haberleri Göster

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 10 Haziran Pazar günü düzenlenen M. Niyazi Polatyar Koşusu'nu, Hayrullah Doğan'ın BAŞKAN NEXIA (d.e. Strike The Gold - Turkish Delight / DOYOUN) isimli safkanı jokey Akın Sözen ile 2.12.40'lık derece yaparak kazandı. Bugün yarış kariyerindeki 10'ncu startını alan safkan sergilediği performansla 3'üncü birinciliğini elde etti.

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus çim pistteki 2100 metre mesafeli koşuda (KV - 8 / S) 11 safkan yer aldı. Koşunun son metrelerine doğru 3 ve daha sonra iki safkan arasında çekişmeye sahne olan koşuda ikinciliği ÖZBAYHAN (Yavuz Star - Lady Asoof / UĞURTAY) elde ederken, SERKAN BEY (Bin Ajwaad - Figaro / SENOR SPEEDY) ile GOLDANCER (Strike The Gold - La Samba / VILLEROY) isimli safkanlar da tabelanın diğer sıralarını tamamladılar. Birincilik ikramiyesi 65.000 TL olan koşunun farkları, burun -
1 boy - 5 boy şeklinde gerçekleşti.

M. NİYAZİ POLATYAR

1935 yılında İzmir’de doğan M. Niyazi Polatyar, ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini burada tamamladıktan sonra ticaret hayatına atıldı. 1958 yılından itibaren atçılığa başlayan M.Niyazi Polatyar vefatına kadar at yetiştirdi ve koşturdu. Sahibi olduğu atlar arasında Cem 3 ile Buca Belediye Başkanlığı Koşusu’nu, Tagarino ve Nazluş ile Dişi Tay Deneme Koşusu’nu yine Nazluş ile Kraliçe II. Elizabeth koşularını kazandı. Esperanto ile Gazi Koşusu ikinciliği ve aynı yıl Türkiye Jokey Kulübü Kupası’nı kazanması önemli başarılarıdır. Çok sayıda at yetiştiren ve koşturan M.Niyazi Polatyar, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nde Genel Sekreter ve Başkanlık görevlerinde bulundu. 1992 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Polatyar, ilk kez 1997 yılında Yönetim Kurulu’na seçildi. 1999-2003 yılları arasında 4 yıl Genel Sekreterlik görevinde bulundu. Bu süre içinde Şanlıurfa ve Elazığ Hipodromları’nın açılışında katkıları bulunan Polatyar, Karacabey Harası’nın açılışında ve çalışmalarında faal rol oynadı. 2005 yılında vefat eden M.Niyazi Polatyar’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim