IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Avram Barokas Koşusunu RAIN SHOWER kazandıAvram Barokas Koşusunu RAIN SHOWER kazandı
Tarih : 07.06.2012 07:00  - Benzer Haberleri Göster

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 6 Haziran Çarşamba günü düzenlenen Avram Barokas Koşusu'nda potoyu önde geçen, Y. İrfan Sağnak'ın RAIN SHOWER (d.e. Okawango - Selcan / PINE BLUFF) isimli tayı oldu. Jokey Gökhan Yıldız idaresindeki safkan 1.39.09'luk derece yaparak koşudan ayrıldı.

Geçtiğimiz yıl Çaldıran (Açık G1), Açık - G2 Tay Deneme ve Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği ile II. İnönü (Açık - G3) Koşularında dördüncülük elde eden safkan, bugün sergilediği performansıyla yarış kariyerindeki ikinci birinciliğini kazandı.

Üç yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olan çim pistteki 1600 metre mesafeli koşuda (KV - 8 / S) 10 safkan birincilik mücadelesi verdi. SUNDANCE KIT (English Channel - Call Me Up / MINER'S MARK) koşunun ikincisi olurken, SOKOLLU (Soviet Star - Afto / RELAUNCH) üçüncü ve SOYLU GÜZEL (Strike The Gold - Mikado / LOCKTON) isimli safkan ise dördüncü olarak koşuyu tamamladılar. Birincilik ikramiyesi 65.000 TL olan koşunun farkları, 1/2 boy - 1 boy - boyun şeklinde gerçekleşti.

AVRAM BAROKAS

1926 yılında İstanbul'da doğan Avram Barokas, hayatını şekillendiren, basketbol ve atçılık ile çok küçük yaşlarda tanıştı. Küçük yaşlarda basketbol A takımına yükseldiği uzun yıllar hizmet ettiği Beyoğlu Spor Kulübü formasını giyen Avram Barokas, kısa sürede Basketbol A Milli Takımına yükseldi. 1951 yılında Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 4. olan milli takımda görev aldı.

Gençlik yıllarında babasıyla geldiği Veliefendi'de ilerleyen yıllarda önce at sahipliği daha sonra da yetiştiricilik yapan Barokas, 1984 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi oldu ve muhtelif dönemlerde Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulları'nda görev aldı.

2003 yılında aramızdan ayrılan Avram Barokas'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygıyla andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim