IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Nurettin Aral Koşusunu KAANEFE kazandıNurettin Aral Koşusunu KAANEFE kazandı
Tarih : 23.05.2012 11:27  - Benzer Haberleri Göster

75. Yıl Ankara Hipodromu'nda 22 Mayıs Salı günün günü düzenlenen Nurettin Aral Koşusu'nu, geçen yılki koşunun da galibi olan Fatma Şanslı'nın KAANEFE (k.a. Akarca - Handan.1 / PADİŞAH) isimli safkanı jokey Erhan Yavuz ile 1.37.83'lük derece yaparak kazandı. Bugün yarış kariyerindeki 55'inci startını alan safkan sergilediği performansla birincilik sayısını 15'e çıkardı.

Kum pistteki 1400 metre mesafeli koşuya (KV - 6 / DHÖ) dört ve daha yukarı yaşlı 12 safkan Arap atı katıldı. Koşunun ikincisi YALINAY (Kan Can San - Adıgül / TOMANCHIE) olurken, ENGİNHAN (Demirkır - Sabıka.70 / UMUT.2) ile AYBORA (Hiratasan - Mebruke.91 / RÜZGAR.30) isimli safkanlar da tabelanın diğer sıralarını tamamladılar. Birincilik ikramiyesi 44.000 TL olan koşunun farkları baş - 3,5 boy - 2 boy şeklinde gerçekleşti.

NURETTİN ARAL

Nurettin Aral, 1934 yılında Arabistan’da son kalan asil kan hatlarını toplamış, 500 km’lik maceralı bir yolculukla Türkiye’ye getirmeyi başarmış ve Türkiye’de Arap atçılığının yeniden dirilişini sağlamıştır.

Kıymetli bir zootekni uzmanı olan Veteriner Doktor Nurettin Aral’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle bir kez daha saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim