IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Ahmet Kesebir Koşusunu GOLDEN WEAPON kazandıAhmet Kesebir Koşusunu GOLDEN WEAPON kazandı
Tarih : 10.05.2012 07:06  - Benzer Haberleri Göster

9 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenlenen Ahmet Kesebir Koşusu'nu (KV 21) Ahmet Kavran'ın GOLDEN WEAPON (Kaneko - Fezleke / Indian Ridge) isimli safkanı jokey Ayhan Kurşun ile 1900 metre çim pistte 1.56.00'lık derece yaparak kazanmayı başardı.

Dört ve daha yukarı yaşlı safkan İngiliz atlarının katıldığı koşuda, LA SANTA ROJA ikinci, BLUE SAPHİR üçüncü, ÖZBAYLIM da dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 44.000 TL. olan koşunun farkları ise Burun - Boyun -  1/2 Boy şeklinde gerçekleşti.

GOLDEN WEAPON 29. startında 2. birinciliğine ulaştı. Safkan kazanmış olduğu tek koşuyu aynı pistte 13 Kasım 2010 Cumartesi günü gerçekleştirilen Maiden / TR Koşusu'nda elde etmişti.Koşuyu kazanan atın sahibi Ahmet Kavran'a vekaleten Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi N. Can Güven'e kupayı Murat Kesebir verdi

Ahmet Kesebir, 1918 yılında Plevne'de doğdu. Jokeyliğe, genç yaşında babası Hüseyin Kesebir'in yurt genelindeki mahalli yarışlara katılan atlarına binmesiyle başlamıştır. Yüksek Yarış ve Islah Encümeni ile birlikte düzenlenmeye başlanan ilk modern yarışlarda (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Samsun, Sivas ve Konya'da) at binmeye devam etmiştir.1950'li yılların başına kadar jokeyliği sürdüren Ahmet Kesebir, sonraki yıllarda babası Hüseyin Kesebir ile birlikte ekürinin temellerini atmıştır.

1947 yılında Yarış Atları Yetiştiricileri ve Sahipleri Cemiyeti'nce at neslini geliştirmek amacıyla ilk ithal edilen taylardan Arda isimli safkanı almış ve daha sonra bu safkanla 1953 yılında Cumhurbaşkanlığı Koşusu'da dahil olmakla birlikte birçok başarılar kazanmıştır.

<SPAN style="FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 10pt; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: 'Times New Roman


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim