IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

Nurettin Karaca Koşusunu BUZDENİZİ kazandıNurettin Karaca Koşusunu BUZDENİZİ kazandı
Tarih : 03.05.2012 09:20  - Benzer Haberleri Göster

İstanbul Veliefendi Hipodromu da 2 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen koşuyu Ferdane Çelikin BUZDENİZİ (Kaizbert - Magfiret) isimli safkanı jokey Sadettin Boyraz ile 1.41.39luk derece yaparak kazandı. Yarış kariyerindeki 19uncu startını alan safkan sergilediği performansıyla bugün 8inci birinciliğine ulaştı.

4 ve daha yukarı yaşlı safkan Arap kısraklarının katıldığı kum (sentetik) pistteki 1500 metre mesafeli koşuda (KV - 6 / DHÖW/ D) ÇELİKNAZ ikinci, NURTEN üçüncü ve ÖZGÖKÇE de dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 44.000 TL olan koşunun farkları 1,5 boy - boyun - 4 boy şeklinde gerçekleşti.

Koşuyu kazanan atın sahibi adına Barış Yetkine kupayı merhum Nurettin Karacanın oğlu İsmail Karaca verdi. Şeref tribününde düzenlenen kupa törenine, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Balkaroğlu, İstanbul Hipodrom Müdürü Sabahattin Katan ile davetliler de katıldı.

 

NURETTİN KARACA

Nurettin Karaca, 1925 yılında Bandırmada doğdu. Boğaziçi, Avusturya ve İstanbul Erkek Liselerinde okudu. Kardeşleriyle Çiftgeyik ve Karaca Trikotaj Fabrikasını kurarak iş hayatına atıldı. 1957-58 yıllarında satın aldığı yerli taylarla yarışçılığa, aynı yıllarda yurtdışından aldığı gebe kısraklarla yetiştiriciliğe başladı. Birçok kupalı koşu kazandı. 1960 yılında TJK Asli Üyesi olan Karaca, TJK Yönetim Kurulu’nda Muhasip Üyelik görevinde bulundu.

15 Mayıs 2008 tarihinde vefat eden Nurettin Karacayı anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile bir kez daha saygı ve rahmetle andık.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim