IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

GÖZLER EL CLASİCO DA BARCAMI ?REAL Mİ?ANKETE KATILINGÖZLER EL CLASİCO DA BARCAMI ?REAL Mİ?ANKETE KATILIN
Tarih : 21.04.2012 06:45  - Benzer Haberleri Göster

Futbol dünyasının kitleneceği Barcelona ile Real Madrid arasında oynanacak El Clasico öncesi, Mackolik ekibi olarak bu dev mücadele için özel bir haber hazırladık.

Her yıl tüm Avrupa ın gözünü diktiği ve sonucu merakla beklenen Barcelona-Real Madrid kapışması Cumartesi günü Nou Camp Stadı da oynanacak. TSİ 21:00de başlayacak süper karşılaşma NTV Spordan naklen yayınlanacak.

Üst üste 3 sezondur ligi şampiyon olarak tamamlayan Barcelona ın bu hegamonyasını yıkmakta kararlı olan Real Madrid, dev randevu öncesinde rakibinin 5 puan önünde lider durumda bulunuyor.

Mourinho un öğrencileri, El Clasicodan zaferle ayrılmaları halinde farkı 8 puana çıkaracaklar ve bitime 4 maç kala büyük ölçüde şampiyonluklarını ilan edecekler.

Ligdeki son yenilgisini Bernabeudaki El Clasicoda alan Madrid temsilcisi, ardından oynadığı 18 maçtan 15ini kazanıp müthiş bir grafik çizmiş durumda. Barcelona ise, oynadığı son 16 resmi maçtan 14ünü kazandı.

Dev mücadele öncesinde, iki takımda da yine ön plana çıkması beklenen isimler ise kuşkusuz dünyanın en iyi 2 futbolcusu olarak gösterilen Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo.

Real Madride karşı toplam 18 El Clasico mücadelesinde forma giyen ve 13 kez fileleri havalandıran Arjantinli yıldız Messi in, La Ligadaki kaleciler arasında en çok mağlup ettiği isim İspanyol Milli eldiven Iker Casillas.

Ancak Messi, Real Madrid ile oynanan son 3 maçta da suskun kalarak beklenen katkıyı yapamamıştı.

Bu sezon rakip filelere toplam 63 gol bırakan ve rekorları alt üstmeye devam eden Messi in, Nou Camp aki müthiş kapışmada yine neler yapacağı merak konusu.

Geçtiğimiz sezon ligde 40 kez fileleri havalandırarak Altın Ayakkabı ın sahibi olan Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ise, bu sezon da müthiş performansını sürdürmüş ve 49 resmi maçta 53 gol atarak takımını sürükleyen isimlerin başında gelmişti.

Ronaldo, Barcelona ile oynanan son 4 resmi maçtan 3ünde fileleri havalandırdı.

2010 yazında Real Madridin başına geçen Portekizli teknik adam Jose Mourinho, Barcelonaya karşı çıktığı toplam 10 maçta sadece 1 galibiyet alabildi. 20 Nisan 2011 tarihinde oynanan İspanya Kral Kupası finalinde, Real Madrid uzatmalara kalan mücadelede Ronaldo un golüyle zafere uzanmış ve 18 yıllık kupa hasretine son vermişti.

2008den beri Barcelonayı çalıştıran teknik direktör Josep Guardiola ise, toplam 14 El Clasico maçından 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet istatistiği çıkartarak oldukça başarılı bir performans sergilemiş durumda.

Dev Maç Öncesi Göze Çarpan İstatistikler:

- 1902 yılında başlayan dev rekabette, geride kalan toplam 218 resmi maçta İki takımın da 86şar galibiyeti bulunuyor. 46 maçta ise eşitlik bozulmadı.

- La Ligada oynanan 164 randevuda ise Madrid temsilcisi galibiyet sayılarında 68-64 üstün durumda.

- Barcelona ezeli rakibiyle ligde oynadığı son 7 maçı da kaybetmedi, bu maçların 6sını kazandı.

- Real Madrid, Barcelonayı ligde son olarak 7 Mayıs 2008 tarihinde oynanan maçta mağlup edebildi.

- İki takım arasında oynanan son 14 resmi maçtan sadece 1ini Real Madrid kazandı.

- İki takım arasında ligde oynanan son 9 maçtan sadece 1i berabere bitti.

- İki takım arasında oynanan son 12 resmi maçta toplam 11 tane kırmızı kart çıktı.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim