IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

ATLATİCO MADRİD ŞAMPİYONATLATİCO MADRİD ŞAMPİYON
Tarih : 18.05.2014 06:18  - Benzer Haberleri Göster
La Liga'da son haftaya kadar süren şampiyonluk yarışını, Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid kazandı.
La Liga'da büyük bir heyecana sahne olan 2013-2014 sezonunda mutlu sona ulaşan taraf yıllar sonra Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid oldu.

Ligde son hafta şampiyonluk yarışındaki diğer rakibi Barcelona'ya konuk olan Atletico Madrid, sahadan 1-1'lik eşitlik ile ayrıldı ve kupaya uzandı.

Barcelona, 34. dakikada Alexis ile öne geçti. Atletico Madrid'in cevabı ise 49. dakikada Godin ile geldi ve 90 dakika bu gollerle tamamlandı.

Diego Costa ve Arda Turan ağlayarak çıktı!

Atletico Madrid'in iki yıldız ismi Arda Turan ve Diego Costa, Barcelona karşısında sakatlık problemi yaşadı. Karşılaşmanın 15. dakikasında Diego Costa sakatlanıp ağlayarak kenara geldi. Yerine Adrian Lopez girdi. Şanssızlık Atletico Madrid adına bununla da bitmedi. 23. dakikada da Arda sakatlanarak yerini Raul Garcia'ya bıraktı. Arda yaşadığı hayal kırıklığından dolayı çimleri yumruklarken, hocası Diego Simeone kendisine sarılarak teselli etti.

Tribünler hınca hınç

Barcelonalı taraftarlar Camp Nou'yu kritik maçta hınca hınç doldururklarken, maçtan önce de yaptıkları güzel koreografiyle oyuncularına moral verdiler. Maçtaki biletli seyirci sayısının 94 bin 497 olduğu açıklandı.

Barça'nın korner kâbusu!

Barcelona, Godin'in golüyle bu sezon korner organizasyonlarından 9. golü kalesinde gördü. Katalan devi, böylelikle ligin kornerden en fazla gol yiyen takımı oldu.

---MAÇTAN DAKİKALAR---

Karşılaşmanın ilk yarısında oyunun geneli orta saha mücadelesi şeklinde geçse de, Atletico Madrid önce Diego Costa, ardından da Arda Turan'ın sakatlanmasıyla büyük bir şok yaşadı.
7. dakikada Iniesta'nın pasında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Adriano topu sağına çekip sert bir şutla kaleyi yokladı ancak Courtois gole izin vermedi.
15. dakikada sol taç çizgisi yakınında topsuz alanda koşu yapan Diego Costa, bir anda sekerek kendisini yere bıraktı. Yıldız futbolcu oyuna devam edemezken, onun yerini Adrian Lopez aldı.
Atletico Madrid henüz bu şoku üzerinden atamamışken, bir sakatlıkla daha sarsıldı. 18. dakikada rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalan Arda Turan, kenarda tedavi olduktan sonra sahaya dönse de 23. dakikada oyuna devam edemedi ve yerini Raul Garcia'ya bıraktı.
26. dakikada sağ kanatta topla buluşan Dani Alves'in arka direğe doğru yaptığı ortada Pedro müsait durumda kafa vuruşunu yaptı ancak top az farkla üstten dışarı gitti.
34. dakikada Barcelona aradığı golü buldu. Messi'nin ceza sahası içi sağ çaprazda göğsüyle indirdiği topun gelişine dar açıda olmasına rağmen nefis vuran Alexis Sanchez, yakın kale direğinin hemen dibinden fileleri buldu ve takımını öne geçirdi: 1-0. Bu gol aynı zamanda ilk 45 dakikanın da sonucunu belirleyen gol oldu.


Altın kafa Godin!

İkinci yarı yine atak başlayan taraf Atletico Madrid oldu. David Villa ile arka arkaya iki tehlikeli pozisyon yaratan Atletico Madrid'in aradığı gol, Uruguaylı defans oyuncusu Godin'den geldi. 

46. dakikada sol kanatta topla buluşan Koke'nin ön direğe doğru yaptığı ortada David Villa çaprazda zor pozisyonda olmasına rağmen sol ayağıyla bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top direkten geri geldi.

49. dakikada Gabi'nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda, Barcelona ceza sahasının ortasında topa iyi yükselen Godin, kafa vuruşuyla skora denge getirdi: 1-1.

57. dakikada bu kez Barcelona'da Busquets sakatlanarak, oyundan alındı ve yerine Song girdi. 63. dakikada İniesta ile gelişen Barcelona atağında, rakip ceza sahasında Alves'in pasında topla buluşan Messi, topu ağlara gönderse de pozisyon ofsayt olduğu için gol geçersiz sayıldı.

64. dakikada Alves'in sağdan ortası sonrasında kale önünde oluşan karambolde topu önünde bulan Messi yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı ancak bu pozisyon Arjantinli yıldızın ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.
Maçın son 30 dakikasında skoru korumak isteyen Atletico Madrid tamamen kapandı. Şampiyonluk için tek şansı galibiyet olan Barcelona, sürekli gol arayan taraf oldu. Neymar, Adriano ve Alves ile gole yaklaşan Katalan takımı, Atletico defansını ve kaleci Courtois'yı geçmeyi başaramadı. Maç, Atletico Madrid'e şampiyonluğu getiren 1-1'lik skorla sona erdi. 
Lig sonunda puanını 90'a çıkaran Atletico Madrid şampiyonluğunu ilan ederken, 2. Barcelona ve 3. Real Madrid 87'şer puanda kaldı.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim