IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE ,FİNALİN ADI BELLİ OLDUŞAMPİYONLAR LİGİNDE ,FİNALİN ADI BELLİ OLDU
Tarih : 01.05.2014 06:15  - Benzer Haberleri Göster
Chelsea'yi Londra'da 3-1'le deviren Atletico Madrid, Real Madrid'den sonra Şampiyonlar Ligi'nde finale kalan ikinci takım oldu. Maçta Atletico'nun son golü Arda Turan'dan geldi.
Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında sahadan 0-0'lık eşitlik ile ayrılan Atletico Madrid, Chelsea'yi Londra'daki rövanşta devirdi. Arda Turan'ın da skora katkı sağladığı maçta Diego Simeone'nin öğrencileri, karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak finalde Real Madrid'in rakibi oldu.

Madrid'in iki temsilcisini karşı karşıya getirecek müthiş final, 24 Mayıs günü Portekiz'in Lizbon kentinde oynanacak.

Arda attı, Torres sevinmedi

Chelsea'nin İspanyol yıldızı Fernando Torres, Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında eski takımı Atletico Madrid'e karşı mücadele verdi. Golcü futbolcu, 36. dakikada Azpilicueta'nın pasında penaltı noktası üzerinde topun gelişine yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı ve takımını kritik maçta 1-0 öne geçirdi. Torres'in eski takımına karşı attığı bu golden sonra sevinmemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

1-0'dan sonra skoru koruyamayan Jose Mourinho, ilk yarı bitmeden gelen Adrian'ın golü ile şok yaşadı ve devreye 1-1'lik skorla girildi. Diego Costa'nın penaltısı Chelsea'nin tüm planlarını bozarken, 72. dakikada sahne alan temsilcimiz Arda Turan, 'Otobüs' diye anılan aşırı savunma ağırlıklı taktiği tartışma yaratan Chelsea'nin fişini çeken isim oldu.

--- MAÇTAN DAKİKALAR ---

Planları Adrian bozdu!

Chelsea, Fernando Torres'in attığı golle 36. dakikada öne geçmesine rağmen Adrian, 44. dakikada skoru 1-1 yaparak Jose Mourinho'nun tüm planlarını bozdu.

5.dakikada Koke'nin soldan kullandığı kornerde savunma topu ön direkte karşıladı. Tekrar topu alan Koke arka direğe ortaladı. Schwarzer'ı geçen top önce direğe ardından da Azpilicueta'ya çarpıp dışarıya çıktı.

22. dakikada ceza sahası içerisinde rövaşta deneyen David Luiz gole çok yaklaştı. Top çok az farkla auta çıktı.

30. dakikada Arda'nın pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Felipe Luis'i kademeye gelen Ramies durdurdu ve atağı kesti.

36. dakikada sağ kanattan son çizgiye inen Willian yerde kaldı. Pozisyonu takip eden Azpilicueta yerden sert ortaladı. Gelişine sert vuran Torres'in şutu savunmaya da çarpıp ağlarla buluştu.

44. dakikada Tiago'nun sol çaprazdan arka direğe ortasını Juanfran tek pasla içeriye çevirdi. Adrian rahat bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve durum 1-1 oldu.

İlk yarı 1-1 sona erdi.

Atletico Madrid, ikinci yarıda bulduğu fırsatları iyi değerlendirdi. Kazandıkları penaltı ise Chelsea'nin fişini çeken etkenlerden biri oldu.

48. dakikada Arda'nın sol çaprazdan dar açıdan etkili şutunu Schwarzer son anda kornere çeldi.

53. dakikada Willian'ın sağ çaprazdan serbest vuruştan ortasında Terry kafayı vurdu. Courtois çizgi üzerinde şutu çıkardı.

Atletico Madrid, 58. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Diego Costa, atışı geciktirdiği için sarı kart gördü ve akabinde 60. dakikada durumu 1-2 yapmayı başardı.

Arda Turan sahnede!

72. dakikada Juanfran'ın sağdan ortasında Arda kafayı vurdu ve top direkten döndü. Dönen topu alan Arda kale önünde rahat bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.

Son bölüme 3-1 üstün giren Atletico Madrid, Chelsea'nin çabalarının boşa çıkması ile beraber 90 dakikada galip ayrıldı ve adını finale yazdıran taraf olmayı başardı.

Böylece 24 Mayıs'ta Lizbon'da oynanacak olan 2013-2014 Şampiyonlar Ligi finali Real Madrid - Atletico Madrid olarak şekillenmiş oldu.
KAYNAK:MACKOLİK


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim