IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

DÜNYA RONALDO YU KONUŞUYORDÜNYA RONALDO YU KONUŞUYOR
Tarih : 21.11.2013 07:57  - Benzer Haberleri Göster

İsveç karşısında üç gol atarak dünya yıldızı olduğunu bir kez daha ispatlayan Cristiano Ronaldo, kariyerindeki 26'ıncı hat-trick'ine imzayı attı. 

Zlatan Ibrahimovic ile girdiği düellodan ezici bir üstünlükle galip çıkarak kendini büyüleyen Cristiano Ronaldo, Portekiz futbol tarihindeki yerini de aldı.

İsveç deplasmanında kariyerindeki 26. hat-trick'ine imza atan Portekizli yıldız, 2006 ve 2010'dan sonra 3. kez Dünya Kupası finallerinde boy gösterecek.

Milli takımdaki 109. maçında gol sayısını 47'ye çıkaran Ronaldo, 88 maçta yine 47 golü bulunan Pauleta'nın rekorunu egale etti ve Portekiz Milli takım formasının tarihteki en skorer ismi unvanına ortak oldu.

Ronaldo, 110 kez Milli formayı giyen efsane defans Fernando Couto'yu da geçip Luis Figo'nun (127) ardından Portekiz Milli takımı formasını tarihte en çok giyen 2. futbolcu olacak.

Kariyer rekorunu da kırdı

2013 yılında toplam 66 kez (56-Real Madrid, 10-Portekiz) fileleri havalandıran Ronaldo, 2012 yılında attığı 63 golü geçti ve aynı takvim yılı içinde attığı en fazla gol sayısına ulaşarak kendi kariyer rekorunu kırdı.

'Büyük takım olmak bunu gerektiyor'

2014 Dünya Kupası baraj maçlarının ilkinde sahasında İsveç'i 1-0 ile geçen Portekiz, kıran kırana geçen rövanş maçında da Ronaldo'nun attığı 3 gol ile rakibini 3-2 yenerek 2014 Dünya Kupası bileti almayı başardı.

Takımın yıldızı Ronaldo, bu karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamalarda kimseye bir şey kanıtlamak için oynamadığını ve sadece elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını söyledi.

TV4'e konuşan Ronaldo, "Portekiz'in bana ihtiyacı olduğunu biliyorum. Sadece işimi yapıp sahada cevaplar veriyorum." ifadelerini kullandı.

Portekiz'in attığı ilk golden sonra yavaşladığını söyleyen Ronaldo, "Büyük takımlar bu şekilde kazanırlar. Ben ve ekibim harika oynadık." dedi.

Karşılaşmadan önce sık sık dile gelen Zlatan Ibrahimovic ve Ronaldo kıyaslamaları hakkında da konuşan CR7, "Benim Zlatan ile bir rekabetim söz konusu değil. O harika bir oyuncu ve büyük bir yıldız ancak ben bir takıma karşı mücadele ettim" diye konuştu.

28 yaşındaki oyuncu, maçın ardından ise Twitter üzerinden "Hep birlikte başardık. Brezilya bizi bekliyor!" mesajı attı.

ÖZGÜR İNCE / Goal.com Türkiye

Dünya Ronaldo'yu konuşuyor

Portekiz'in Brezilya'da düzenlenecek FIFA 2014 Dünya Kupası vizesi almasında İsveç maçında attığı 3 golle önemli katkı Cristiano Ronaldo, ülkesinde ve İspanya'da manşetlere taşındı.

FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde dün oynanan play-off rövanş maçında Portekiz'in İsveç'i 3-2 yendiği maçta "hat-trick" yapan Ronaldo'nun performansını değerlendiren Portekiz gazeteleri, milli takımın ''süper kahraman Ronaldo" sayesinde Brezilya 2014 Dünya Kupası'na gittiğini yazdı.

Yıldız oyuncunun Portekiz formasıyla 47. golünü atarak ülkenin milli takım tarihinde en fazla gol atan futbolcu konumundaki Pauleta'yı yakalaması da manşetlerde yer aldı.

Portekiz'in spor gazetelerinden ''A Bola'', ''Ronaldo, Portekiz'i Brezilya'ya götürüyor'' başlığını atarken, haberde ''Ronaldo, dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu hat-trick yaparak gösterdi'' ifadesi yer aldı. ''O Jogo'' gazetesi de Ronaldo'nun fotoğrafının üzerine ''devasa'' diye başlık atarken, ''Stratosfer-Ronaldo, Dünya Şampiyonası'nı garantiledi'' ifadesini kullanarak yıldız oyuncuyu gökyüzünde yer alan bir hava katmanına benzetti. ''Publico'' gazetesi ise ''Dünya çapında Ronaldo'' başlığını kullanarak, ''Süper kahraman Ronaldo, Dünya Şampiyonası'nın yolunu gösteriyor'' yorumunda bulundu. ''Başka dünyadan gelen Ronaldo, Portekiz'i Dünya Şampiyonası'na sokuyor'' ifadesini manşetine çıkartan ''Diario do Noticias'' gazetesi de Ronaldo'nun, Portekiz Milli Takımı tarihinin en golcü futbolcusu unvanını egale etmesine ön plana taşıdı.

İspanyol basınından Marca, ''Dünya çapındaki altın 7 numara'' başlığıyla Ronaldo'nun FIFA Ballon d'Or ödülünü alması gerektiğini savundu. Haberde, ''Ronaldo hayatının maçını çıkardı. İnanılmaz bir hat-trick yapan Ronaldo, liderliği, gücü ve mücadeleyi gösterdi. Kahraman Cristiano, Portekiz'i Brezilya'ya götürdü'' değerlendirmesinde bulunuldu. Diğer İspanyol gazetelerinden AS ise ''Unutulmaz bir Ronaldo, hat-trick ile Portekiz'i Brezilya'ya götürüyor'', El Mundo, ''Yüce bir CR7, Portekiz'i fırlatıyor'', El Pais de ''Cristiano dünya çapında. Yıldız Ronaldo, Portekiz'i Dünya Şampiyonası'na götürüyor'' başlıklarını attı.

Öte yandan Portekiz ve İspanyol basını, Ronaldo'nun ortaya koyduğu performansla, kendisiyle dalga geçen FIFA Başkanı Joseph Blatter'e de cevap verdiğini savunan yorumlar yaptı. Blatter, maçın ardından sosyal medyada yer alan açıklamalarında Ronaldo için ''mükemmel'' derken, Portekizli futbolcu, ''Ben sadece işimi yaptım. Kimseye cevap verecek değilim'' şeklinde konuştu.

KAYNAK:MACKOLİK


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim