IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

MÜTHİŞ MÜCADELE SON SÖZ YAKUPBEY İN OLDUMÜTHİŞ MÜCADELE SON SÖZ YAKUPBEY İN OLDU
Tarih : 18.10.2013 07:52  - Benzer Haberleri Göster

 Kanuni Sultan Süleyman Koşusu'nu YAKUPBEY kazandı
Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli padişahlarından biri olan Kanuni Sultan Süleyman'ın adına düzenlenen koşuyu (Açık - G1 / DHÖ) Mikail Altın'ın YAKUPBEY (Sağanak - Rükentay / Ersoylu) isimli safkanı, jokey Halis Karataşile kazandı. Kum (sentetik) pistteki 1500 metre mesafeli koşuda 1.39.66'lık derece gerçekleştiren safkan performansıyla başarılarına bir yenisini daha ekleyerek 24'üncü startında 10'uncu birinciliğine ulaştı.
İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 16 Ekim Çarşamba günü düzenlenen, dört ve daha yukarı yaşlı safkan Arap atlarına mahsus yılın son G1 mücadelesinde ikinciliği Yücel Bilik ile start alan İlker Kırmızıgül'ün KASTAL (Özgünhan- Ebrucan/Birader) isimli safkan elde ederken, Selim Kaya'nın bindiği Nurbiye Gülerce'nin DARFUR (Bilgin-Malike.17/Tolga) ile Ahmet Çelik'le start alan Kamil Kılınç'ın TOZAN (Sağanak-Sündüz/Sakarya) isimli safkanlar da tabelanın diğer sıralarını tamamladılar. Birincilik ikramiyesi 225.000 TL olan koşunun farkları Boyun - 1/2 Boy - 1,5 Boy şeklinde gerçekleşti.
 
Koşuyu kazanan atın sahibi Mikail Altın'a kupayı Türkiye Jokey Kulübü Muhasip Üyesi Dr. Ender Aydıner verdi.
 
Antrenör Ömer Altın'a birincilik plaketini TJK Asli Üyesi Hilmi Narmanlı verdi
 
Halis Karataş birincilik plaketini TJK Disiplin Kurulu Başkanı Fahri Narmanlı'nın elinden aldı.

 

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN

Kanûnî Sultan Süleyman 27 Nisan 1495 Pazartesi günü Trabzon'da doğdu. Babası Yavuz Sultan Selim, annesi Hafsa Hatun'dur. Hafsa Hatun Osmanlı ya da Çerkezdir. Kanûnî Sultan Süleyman yuvarlak yüzlü, ela gözlü, geniş alınlı, uzun boylu ve seyrek sakallıydı.

Kanûnî Sultan Süleyman devri, Türk hakimiyetinin doruk noktasına ulaştığı bir devir olmuştur. Babası Yavuz Sultan Selim, onu küçük yaşlardan itibaren çok titiz bir şekilde yetiştirmeye başladı. Benzeri görülmemiş bir terbiye ve tahsil gördü. İlk eğitimini annesinden ve ninesi Gülbahar Hatun'dan (Yavuz Sultan Selim'in annesi) aldı. Yedi yaşına gelince tahsil için İstanbul'a, dedesi Sultan İkinci Bayezid'in yanına gönderildi. Şehzade Süleyman, burada Karakızoğlu Hayreddin Hızır Efendi'den tarih, fen, edebiyat ve din dersleri alırken, savaş teknikleri konusunda da öğrenim görüyordu.

15 yaşına kadar babası Yavuz Sultan Selim'in yanında kalan Şehzade Süleyman, kanunlar gereği sancak istemesi üzerine, önce Şarki Karahisar'a oradan da Bolu, kısa bir süre sonra da Kefe sancakbeyliğine tayin edildi (1509). Yavuz Sultan Selim'in 1512 de tahta geçmesi üzerine İstanbul'a çağırılan Şehzade Süleyman, babasının kardeşleriyle mücadeleleri sırasında İstanbul'da kalarak babasına vekalet etti. Bu sırada Saruhan sancakbeyliğinde de bulundu. Babası Yavuz Sultan Selim'in ölümü üzerine, 30 Eylül 1520'de 25 yaşındayken Osmanlı tahtına geçti.

Kendisinden başka erkek kardeşi olmadığı için tahta geçişi kolay ve çatışmasız oldu. Çok ciddi ve kendinden emin bir padişah olan Kanûnî Sultan Süleyman, azim ve irade sahibiydi. Yapacağı işlerde hiç acele etmez, gayet geniş düşünür ve verdiği emirden asla geri dönmezdi. İş başına getireceği adamlara, kabiliyet derecelerine göre görev verirdi. Zigetvar kuşatmasını idare ederken, 7 Eylül 1566 yılında 71 yaşında vefat etti.

Kendisine "Kanûnî" denmesi, yeni kanunlar icad etmesinden değil, mevcut kanunları yazdırtıp çok sıkı bir şekilde tatbik etmesinden dolayıdır. Kanûnî Sultan Süleyman adaleti seven bir padişahtı. Mısır'dan gelen vergiyi haddinden fazla bulup, yaptırdığı araştırma sonunda halkın zulme uğradığını düşünmesi ve Mısır Valisini değiştirmesi bunun açık kanıtıdır. Kanûnî Sultan Süleyman, tahta çıktığı sırada Osmanlı Devleti dünyanın en zengin ve en güçlü devleti konumundaydı. Babasının ölümü ve kendisinin padişah olması, "Arslan öldü, yerine kuzu geçti" diye düşünen Avrupalıları sevindiriyordu. Ancak Avrupalılar, çok geçmeden hayal kırıklığına uğradılar.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim