IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

GÜMBÜRGÜMBÜR BİRİNCİLİKLERİNE DEVAM EDİYORGÜMBÜRGÜMBÜR BİRİNCİLİKLERİNE DEVAM EDİYOR
Tarih : 13.10.2013 07:52  - Benzer Haberleri Göster
Yumurta Koşusu’nda kazanan GÜMBÜRGÜMBÜR oldu
 
12 Ekim Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda düzenlenenYumurta Koşusu'nu (KV-8/DHÖW) Mehmet Altunbaş’ın GÜMBÜRGÜMBÜR (Kaizbert – Kalamış Esintisi / Kalamış) isimli tayı, jokey Erhan Yavuz ile 1400 metre kum pistte 1.38.94'lük derece yaparak kazandı.
3 yaşlı 7 Arap tayının katıldığı koşuda FENERLİCAN (Yalaz - Latifegül / Noktabatur) ikinci, İNANLI OĞLU (Dinçerbey - Huriyecan / Serdarbey) üçüncü, TEK ZULUT (Tekelioğlu-Nazey/Kayhanbey) da dördüncü oldu. Birincilik ikramiyesi 68.000 TL olan koşunun farkları 1 ½ Boy-1 ½ Boy-5 Boy şeklinde gerçekleşti.
8 Temmuz günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda katıldığı Şartlı 4 koşuyu kazanarak yarış hayatına başlayan GÜMBÜRGÜMBÜR, kariyerinin 6. startında üst üste 4., toplamda ise 5. galibiyetini elde etti. 3 yaşındaki al erkek safkan, son olarak 27 Eylül günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda katıldığı Şartlı 5 koşuyu kazanma başarısı göstermişti.
 
Koşu sonrası Şeref tribününde yapılan törende, koşuyu kazanan atın sahibine vekaleten kazanan atın antrenörü Gözde Gökmen’e plaketini, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Güler Sungur takdim etti.
 
Törene, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Dr. Nihat Pakdil, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Oktay Serici ve davetliler katıldı.
YUMURTA KOŞUSU
Uluslararası Yumurta Komisyonu, (IEC) 1996 yılında Viyana toplantısında, yumurtanın besleyici değerine dikkat çekmek ve tüketimi yeterli seviyeye getirmek amacıyla her yıl Ekim ayında, ‘Dünya Yumurta Günü’ olarak kutlanmasına karar vermiştir.
Dünya Yumurta Günü, anne sütünden sonra en değerli besin kaynağı olan yumurtanın besleyici değerini topluma anlatmak için bir vesile olarak görülmektedir.
Son yıllarda gerek Yumurta Üreticileri Merkez Birliği tarafından yürütülen kampanyalar, gerekse yapılan yeni araştırmalar ışığında bilim adamlarının yumurtanın faydalarını kamuoyuna duyurması sonrasında, yumurtanın tüketiminde bir artış eğilimine girilmiş, kişi başı tüketim miktarı 115’ten 180 civarına yükselmiştir.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim