IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

BEŞİKTAŞ-GALATASARAY HANGİSİYENER?BEŞİKTAŞ-GALATASARAY HANGİSİYENER?
Tarih : 19.09.2013 03:10  - Benzer Haberleri Göster

Beşiktaş-Galatasaray derbisi, Süper Lig'de mücadele eden Beşiktaş ve Galatasaray takımlarının karşılaştığı, Türkiye'nin en büyük futbol derbilerinden biridir. İki takımın yaptığı 331 maçta en çok kazanan takım, 115 maçla Galatasaray'dır.

İki takım ilk kez 22 Ağustos 1924 tarihinde Taksim Stadı'nda oynanan İstanbul Futbol Ligi maçında karşı karşıya geldi. İlk maçı kazanan takım 2-0'lık skorla Beşiktaş oldu. Bu maçta Beşiktaş'ın gollerini atan Refik Osman Top derbi tarihinin ilk golüne de imza atmış oldu. Galatasaray ise ilk galibiyetini 31 Temmuz 1925'de oynanan İstanbul Futbol Ligi yarı final maçında 6-2'lik skorla aldı. Bu maçta Galatasaray'ın ilk golünü atan Mehmet Leblebi ise derbi tarihinde Galatasaray'ın ilk golünü de atan isim oldu.

Turnuva

Beşiktaş JK

Galatasaray SK

Süper Lig

13

19

Türkiye Kupası

9

14

TFF Süper Kupa

8

12

UEFA Avrupa Ligi

0

1

UEFA Süper Kupası

0

1

Toplam

30

47

Derbi öncesi Ünal Aysal'dan acı itiraf!

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünay Aysal, hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbisini değerlendirdi.

Haber1903'a açıklamalarda bulunan Ünal Aysal, derbi maça Real Madrid yenilgisi nedeniyle Galatasaray'ın psikolojik olarak geriden başlayacağını belirtti.

Aysal'ın açıklamaları şöyle:

GALATASARAY PSİKOLOJİK OLARAK GERİDEN BAŞLAYACAK

Galatasaray'ın R.Madrid maçında aldığı farklı mağlubiyetin takım üzerinde psikolojik olarak etkisi olabileceğini dile getiren Aysal; " Galatasaray psikolojik olarak Beşiktaş derbisine geriden başlayacak. Fakat bu psikolojinin oyun kalitesini etkileyeceğini düşünmüyorum. Kaliteli ve dosthane bir karşılaşma olacak. Derbi öncesi tansiyonlar Galatasaray için yüksek gözükse de Pazar gününe kadar sakinleşir. İnşallah dostluk kazanır" dedi.

1+1 BİLET AKILLICA BİR HAMLE

Beşiktaş taraftarının taraftar rekorunu kırmasını değerlendiren Aysal; " Taraftar rekoru kırmak Beşiktaş'ın hakkıdır. Böyle bir imkanları var. Buradan ciddi bir de para kazanılacak. Her bilet alana bir tane de bedava bilet verilmesi akıllıca bir hareket. Olimpiyat Stadı'nda ki atmosferin Galatasaray oyuncusundan ziyade Beşiktaş Kulübü oyuncusu üzerinde bir tansiyon oluşturacaktır. Taraftarın fazla olması Galatasaray takımının üzerinde ciddi bir baskı oluşturmayacaktır. " ifadelerine yer verdi.

Galatasaray - Beşiktaş derbisinin iddaa oranları açıklandı!

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray maçının iddaa oranları belli oldu...

İddaa risk yönetiminden yapılan açıklamaya göre oranlar şöyle belirlendi:

Beşiktaş galibiyeti: 2.30

Beraberlik: 3.00

G.Saray galibiyeti: 2.30

Derbinin golleri yabancılardan

Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılan son 15 lig maçında atılan toplam 46 golden 33'ünde yabancı futbolcuların imzası var.

Beşiktaş ile Galatasaray futbol takımları arasında 22 Eylül Pazar günü yapılacak sezonun ilk lig derbisi öncesi, iki takım arasında son yıllardaki lig derbilerinde gollerin büyük bölümünü yabancı oyuncular attı.

Rekabette Süper Lig'de oynanan son 15 lig maçında atılan toplam 46 golden 33'ünde yabancı oyuncuların imzası bulunuyor.

Beşiktaş'ın son 15 lig maçında Galatasaray'a attığı 21 golden 15'inde, Galatasaray'ın ise filelere gönderdiği 25 golden yine 15'inde takımdaki yabancıların imzası var.

Beşiktaş adına Galatasaray'a son 15 lig maçında gol atan yerli oyuncular Yusuf Şimşek ve İbrahim Toraman oldu. Bu süre içinde siyah-beyazlıların golleri yabancıları Bobo, Ricardinho, Tello, Nobre (2), Delgado, Holosko (4), Sivok (2), Guti, Aurelio ve Simao'dan geldi, diğer 4 golü ise Galatasaraylı Mehmet Topal, Semih Kaya, Ujfalusi ve Melo kendi kalesine attı.

Galatasaray'da ise yabancı oyunculardan Nonda, Baros (5), Kewell (2), Elmander (3), Melo (3) ve Riera, Türk oyunculardan da Emre Aşık, Hakan Kadir Balta, Servet Çetin, Mustafa Sarp, Arda Turan, Aydın Yılmaz, Umut Bulut, Selçuk İnan ve Emre Çolak, Beşiktaş


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim