IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

SEMİHA SULTAN SON METRELERDE KUPANIN SAHİBİ OLDUSEMİHA SULTAN SON METRELERDE KUPANIN SAHİBİ OLDU
Tarih : 25.07.2013 12:48  - Benzer Haberleri Göster
M. Kaya Erkkul Koşusu’nu sonlardaki güçlü ataklarıyla SEMİHA SULTAN kazandı
 
24 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda M. Kaya Erkkul anısına düzenlenen koşuyu (KV-8/S) Şaban Gül’ün sahibi olduğu, koşuya katılan tek kısrak SEMİHA SULTAN (Mountain Cat – Moon Davon / Strike The Gold) jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı.
2 Mayıs 2011 tarihinde Bursa Osmangazi Hipodromu’nda katıldığı Medya Koşusu’yla (Şartlı 1) yarış hayatına başlayan SEMİHA SULTAN, kariyerinin 41. startında 11. birinciliğini elde etti. 4 yaşındaki doru kısrak, son olarak 17 Haziran günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda katıldığı 2200 metre çim pistteki Şartlı 4 koşuyu bugünkü jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazanma başarısı göstermişti.
Üç ve yukarı yaşlı 6 safkan İngiliz atının katılımıyla, 2400 metre çim pistte gerçekleştirilen ve birincilik ikramiyesi 68.000 TL olan koşuda BAŞKAN NEXIA (Strike The Gold-Turkish Delight/Doyoun) ikinci olurken, KENSINGTON (Divine Light-Florissant/Mountain Cat) üçüncü, BRENO (Mountain Cat-Adatiya/Shardari) da dördüncü oldu. Kazanan SEMİHA SULTAN için koşunun bitiriş derecesi 2.29.46 olurken, koşuda farklar 2.5 Boy-1 Boy-1.5 Boy şeklinde oluştu.
 
Koşuyu kazanan atın sahibi adına Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi Cüneyt Çalıcıoğlu’na kupayı merhum M. Kaya Erkkul’un eşi Oya Erkkul verdi. Şeref tribününde düzenlenen törene, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, TJK Muhasip Üyesi Dr. Ender Aydıner, TJK Yönetim Kurulu Üyeleri Can N. Güven ve Murat Kadaifçioğlu, Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Mehmet Mircan Fırat, TJK Asli Üyeleri Yaman Zingal, Nusret Balkaroğlu ve S. Bora Atakol ile davetliler de katıldı.
 
M. KAYA ERKKUL

M. Kaya Erkkul, 1939 yılında İstanbul’da doğdu. 1986 yılında Akide isimli atıyla yarışçılığa başladı. Engin bir at sevdalısı olan Kaya Erkkul, Silivri’de kurduğu çiftliğinde yetiştiricilik alanında da uğraş verdi. New Marketten aldığı Northern Dancer kısrağı harasının süsüydü. Yetiştirdiği atlar arasında Fair Tail, Barbarize, Yörükkızı, Fairson gibi klas atları sayabiliriz. Bunlardan Fair Tail’le Gazi Koşusu’nu kazanması yaşamının en mutlu olayıydı diyebiliriz. Camiamızda örnek kişiliği ile daima anılacaktır. 2005 yılında kaybettiğimiz Kaya Erkkul’u, anısına düzenlenen bu koşuyla anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim