IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞA VERİLEN CEZANIN NEDENİFENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞA VERİLEN CEZANIN NEDENİ
Tarih : 26.06.2013 08:18  - Benzer Haberleri Göster

UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'a verdiği cezanın altında yatan nedenler kısmen netlik kazandı

Fenerbahçe'nin UEFA Disiplin Kurulu tarafından 2+1 yıllık yeni bir yaptırımla karşı karşıya kalması büyük bir şok etkisi oluştururken, cezanın sırrı da kısmen netleşti.

Milliyet'in haberine göre; Şike ile ilgili kupalardan men edilme yaptırımını bir yılla sınırlandıran UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Kulübü'nün Mayıs 2011'de Avrupa kupalarıyla ilgili doldurduğu katılım kriterleri formunda ortaya çıkan mahkeme ve TFF kararıyla yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle sarı-lacivertlilere bu yaptırımı uyguladığı öğrenildi.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, 23 Ağustos 2011'de TFF'ye gönderdiği mektupta da konuyla ilgili "...özellikle kulübün, Nisan 2007'den beri hiçbir şike eylemine katılmadığı yönünde doldurduğu Katılım Kriteri formunda yalan söylediği konusunda suçlu bulunması halinde, verilecek nihai ceza muhtemelen çok daha ağır olacaktır" ifadelerine yer vermiş; burada da Makedon takımına verilen cezayı örnek göstermişti

UEFA 22 HAZİRAN'DA "DOSYA KAPANMADI" DEMİŞTİ

UEFA'nın F.Bahçe'yi geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ne davet etmesinden sonra dosyaya kapandı gözüyle bakılırken, 22 Haziran 2012'de verilen kararın bir ara karar olduğu ortaya çıktı. UEFA'nın geçen yıl Haziran ayında henüz ilgili olay konusunda mahkeme kararı verilmediği için sarı-lacivertli kulübü ara kararla kupaya davet ettiği ve gönderilen yazıda Fenerbahçe için dosyanın kapanmadığı mesajının da net bir şekilde verildiği dikkat çekildi. UEFA, geçen yıl F.Bahçe'ye "Kupaya katılabilir" şeklinde gönderdiği yazıda, "UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe'nin kendisine ilave dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna ve katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA Disiplin Kurulun'da olduğu kaydıyla, şu an itibarıyla Fenerbahçe'nin UEFA karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanılmıştı. Bu arada gerekçeli kararın üç gün içinde kulüplere bildirileceği öğrenildi.

İŞTE INFANTINO'NUN 23 AĞUSTOS 2011 GÜNÜ TFF'YE GÖNDERDİĞİ MEKTUPTAKİ O KISIM

"Vurgulamak isteriz ki, eğer bu yollardan herhangi birine başvurulmaz ve UEFA, kulüp hakkında kendi disiplin soruşturmasını açmak zorunda kalırsa (şimdi veya önümüzdeki aylar içinde), özellikle kulübün, Nisan 2007'den beri hiçbir şike eylemine katılmadığı yönünde doldurduğu Katılım Kriteri formunda yalan söylediği konusunda suçlu bulunması halinde, verilecek nihai ceza muhtemelen çok daha ağır olacaktır. Verilebilecek nihai ceza konusunda bir tahminde bulunmamız mümkün olmamakla birlikte, bazı diğer olaylarda şike yapan kulüplerin (örneğin Pobeda) UEFA kulüp şampiyonalarına katılmaktan sekiz yıla kadar men edildiklerini belirtebiliriz."

İŞTE UEFA'NIN 22 HAZİRAN 2012'DE "GEL" DERKEN VERDİĞİ "KAPANMADI" MESAJI

UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Fenerbahçe Kulübü'nün 2012-2013 sezonunda UEFA Şampiyonlar Liginde yer almasına;

1- UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe'nin kendisine ilave dosyalar sunabilmesinin uygunluğuna;

2- Katılıma uydunluk konusunda son kararın UEFA Disiplin Kurulun'da olduğu kaydıyla, şu an itibarıyla Fenerbahçe'nin UEFA karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir.

Burada yapılan açıklamada, "Şirketimiz aleyhine 03 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan soruşturma ve takip eden gelişmeler çerçevesinde UEFA Avrupa Ligi 2013-2014 sezonu talimatı idari kriterlere aykırılık iddiasıyla Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş bulunmaktadır" ifadesi bulunuyordu. Buna bakıldığında, Kartal'ın "idari kriterlere aykırılık" nedeniyle Avrupa dışında kaldı.

KAYNAK:İNTERNETHABER


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim