IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

SÜPER LİGE PREMİER LİG MODELİ SÜPER LİGE PREMİER LİG MODELİ
Tarih : 03.06.2013 11:14  - Benzer Haberleri Göster

Şiddetin önüne geçmek için elektronik bilet, kameralı güvenlik sistemi gibi uygulamaları yeni sezonda hayata geçirmeye hazırlanan Bakanlık, maçların da gündüz oynanması için çalışma başlattı.

Geçen sezon art arda sahalarda meydana gelen olaylar üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni sezon için bir takım önlemleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bakanlık son olarak önümüzdeki sezon Süper Lig maçlarının (Özellikle Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe) daha erken veya gündüz oynanması için bir çalışma başlattı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Suat Kılıç'ın talimatıyla başlatılan çalışmada futbolun bir keyif unsuru olması, insanların gündüz gözüyle maçlara gitmesini teşvik etmek, özellikle büyük takımların akşam maçlarında yaşanan olayları minimum düzeye indirmek planlanıyor. Futbolu bir erkek olgusu olmaktan çıkarıp, büyük takımların maçlarına aileleri çekmek de amaçlar arasında.

ALMANYA
Cuma akşamı ilk mücadele 20:30'da başlıyor. Cumartesi 7 karşılaşma ise saat 15:30'da oynanıyor. Ardından 18:30'da bir mücadele daha var. Pazar programında ise ilk maç 15:30, ikinci karşılaşma 17:30'da start alıyor.

İNGİLTERE
İngiltere'de hafta Cumartesi 12:45'te oynanan ilk maçla açılıyor. 15:00'de 7 karşılaşmayla devam ediyor. Pazar günü ise mücadeleler 13:30 ve 16:00'da. Hafta Pazartesi saat 20:00'de oynanan maçla sona eriyor.

İTALYA
İtalya'da son olarak Lazio-Roma arasındaki kupa finali güvenlik gerekçesiyle 18:00'de oynandı. Ligde ise Cumartesi ilk maç 18:00, ikincisi 20:45'te. Pazar 12:30'da ilk maçın ardından, 7 maç 15:00'de başlıyor. Kapanış ise 20:45'te.



ÖRNEK MODEL İNGİLTERE LİGİ OLACAK
Özellikle gece maçları öncesi, gün boyu alınan alkolün de olayların patlamasında ve futbolda şiddetin körüklenmesinde önemli bir faktör olduğu savunuluyor. Futbola gündüz ayarıyla ilgili bakanlık uzmanlarının hazırlayacağı rapor Bakan Suat Kılıç'a sunulacak. Kılıç'ın yapacağı değerlendirme sonrası Türkiye Futbol Federasyonu ile rapor paylaşılacak. "Futbolda gün ışığı" modeli için özellikle İngiltere Ligİndeki sistem ele alınıyor. Bu arada ligin Ağustos ayında başlayacak olması nedeniyle aşırı sıcaklar geçene kadar gece maçlarının devam edeceği planlanan yeni uygulamada yer alacak.(MYNET)


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim