IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

KISA MESAFEDE MÜTHİŞ BİR SPRİNT LORENADANKISA MESAFEDE MÜTHİŞ BİR SPRİNT LORENADAN
Tarih : 30.05.2013 08:10  - Benzer Haberleri Göster

Zeki Sertol Koşusu’nu LORENA kazandı
 
İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda Zeki Sertol’un adına düzenlenen koşuyu Edip Çizmeci’nin sahibi olduğu LORENA (Victory Gallop – Çokşeker / HOY) jokey Halis Karataş ile 1.04.59’luk bitiriş derecesiyle kazandı. Bugün 28. startını alan 4 yaşındaki safkan sergilediği performansla kariyerindeki 4. birinciliğine ulaştı.
29 Mayıs Çarşamba günü bu kez 4 ve daha yukarı yaşlı safkan İngiliz atlarını buluşturan çim pistteki 1100 metre mesafeli koşunun (KV – 21) ikincisi ROI DE TREFLE (River Special – Triumph / BERETTA) isimli safkan olurken GAZİ EVRENOS (River Special – Türkmenhatun / GEORGE THOMAS) üçüncü ve FANGIO (Fiyakalı – Rüzgarın Sesi / TENDER PRINCE) isimli safkan da dördüncü olarak koşuyu tamamladılar. Birincilik ikramiyesi 46.000 TL olan koşunun farkları 2,5 boy – 4 boy – ½ boy şeklinde gerçekleşti.
 
Koşuyu kazanan atın sahibi adına Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi ve Türkiye Jokey Kulübü eski Başkanlarından Yasin Kadri Ekinci’ye birincilik ödülünü TJK Asli Üyesi Semiral Bilbaşar verdi. Şeref tribününde düzenlenen törene, Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyeleri Akgün Midillili ile Yaşar Kaya da katıldı.
 
ZEKİ SERTOL

1905 doğumlu olan Zeki Sertol, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’nin kurucu üyesi ve Türkiye’nin ilk lisanslı jokeyidir. Ülkemizin en büyük ekürilerinden olan Karamehmet, Simsaroğlu ve Eliyeşil’e antrenörlük yapan Sertol, Gazi ve Cumhurbaşkanlığı gibi birçok önemli koşuyu ekürisine kazandırma onurunu yaşamıştır. Efsane jokey Ekrem Kurt dâhil birçok jokeyin ve Burhan Şenemgen gibi başarılı antrenörlerin yetişmesinde de katkıları bulunan Sertol, yarışçılık hakkında engin bilgisi yanında efendiliği ve nezaketi ile tanınmaktadır. Oğlu Timuçin Sertol’u da bir binici olarak yetiştirmiş olan ve 2001 yılında vefat eden Zeki Sertol’u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmet ile anıyoruz.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim