IDDA

TJK at yarışı

kullanıcı(124) : şifre :   Üye Ol  Kayıp Şifre

 

HABERLER

SÜPER FİNAL PLAY OFF TA İNCE KURALLARSÜPER FİNAL PLAY OFF TA İNCE KURALLAR
Tarih : 10.04.2012 08:58  - Benzer Haberleri Göster

Süper Final sonunda aynı puanda 2 ya da 3 takım olması halinde, buçuk puanı tamamlanmış takım, sıralamada altta kalacak...

* Süper Final sonunda aynı puanda 2 ya da 3 takım olması halinde, buçuk puanı tamamlanmış takım, sıralamada altta kalacak.

* Spor Toto Süper Lig’de oynanan karşılaşmalarda atılan goller ve averajlar Süper Final’e yansımayacak. Süper Final sonunda iki takımın aynı puanda olması halinde, öncelikle Süper Final’e başlarken buçukla tamamlanmış takımlar geride kalacak.

* İki takımın da bu açıdan durumu aynı ise takımların kendi aralarındaki Lig Grubu ve Süper Final’de oynadıkları 4 maçtaki puan üstünlüğüne bakılacak. Bunda da eşitlik olması halinde, kendi aralarında oynadıkları maçlardaki gol averajına bakılacak. Bunların da aynı olması halinde, 34 haftalık lig grubunda puan sıralamasında üstte olan takım, üst sırada yer alacak. Süper Final’i 3 veya 4 takım aynı puanda bitirirse, aynı şartlar bu kez 3 veya 4 takım için aranacak.

* Süper Final’i ilk sırada tamamlayan takım Spor Toto Süper Lig şampiyonu olarak UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt olarak katılacak.

* Grubu 2. sırada tamamlayan takım ise, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için ön eleme maçı oynayacak.

* Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olan takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek, Süper Final’i 3. sırada tamamlayan takım ise, UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak 2. takım olacak.

* Süper Final’i 4. olarak tamamlayacak takım ile 5.-8.’lik grubunu 1. sırada tamamlayacak takım arasında, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 3. ekibi belirlemek için maç oynanacak.

* Türkiye Kupası şampiyonu olan takım aynı zamanda Süper Final Şampiyonluk Grubu sonunda 1. veya 2. sırada yer alırsa, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 3. takım, Türkiye Kupası finalisti olacak.

* Türkiye Kupası şampiyonunun Süper Final Şampiyonluk Grubu’nu 3. veya 4. sırada bitirmesi halinde, Türkiye Kupası şampiyonu olan takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 1. takım olacak.

* Türkiye Kupası şampiyonunun Süper Final Avrupa Ligi Grubu’nda birinci takım olması halinde, Türkiye Kupası şampiyonu olan takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 1. takım olacak. Süper Final Şampiyonluk Grubu’nda 3. olan takım UEFA Avrupa Ligine katılacak 2. takım, bu grupta 4. olan takım da UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak 3. takım olur. Bu durumda play-off’lar arası final müsabakası oynanmayacak.

* Türkiye Kupası şampiyonu olan takımın aynı zamanda Süper Final Şampiyonluk Grubu sonunda 1. veya 2. sırada yer alması, Türkiye Kupası finalistinin de Süper Final Avrupa Ligi Grubu’nda birinci takım olması halinde; Türkiye Kupası finalisti olan takım UEFA Avrupa Ligine gidecek 3. takım olacak. Bu durumda da play-off’lar arası final müsabakası yapılmayacak.

* Disiplin Talimatı’ndaki “Çirkin ve kötü tezahürat” maddesine göre; Play-off müsabakalarındaki eylemler, tekerrür esasında varsa sezon içerisindeki eylemlerden bağımsız olarak değerlendirilir. Buna göre ilk ihlalde 30-60 bin TL, ikincisinde 60-120 bin TL, üçüncüde 120-240 bin TL ile cezalandırılır.

* Yine disiplin talimatına göre, “Bir ligde, çift devreli lig usulü oynanan müsabaka veya kademelerden sonra ayrıca kademe olduğu takdirde, çift devreli lig usulü oynanan müsabakalarda görülen sarı kartlar ve cezaları sonraki kademelere taşınmaz” maddesi yer alıyor. Ancak kırmızı kart cezaları ilk resmi müsabaka olduğu için geçerliliğini koruyacak.

0.5 puan tuzağı

Galatasaray’a şampiyonluk için kayıp olarak iki beraberlik yetecek. Fenerbahçe ise Süper Final’i sarı kırmızılılar ile aynı puanla tamamlarsa, buçuklu puanla gelmediği için statü gereği mutlu sona ulaşacak.

SPOR Toto Süper Lig de normal sezonun tamamlanmasının ardından büyük heyecan hafta sonu başlayacak. İlk kez gerçekleştirilecek Süper Final’in kura çekimi dün İstanbul Olimpiyat Evi’nde yapılırken, nefes kesecek maçların programı da belli oldu.

Şampiyonluk ve Avrupa Ligi Grubu olarak iki ayrı kategoride oynanacak maçların ardından Devler Ligi ile UEFA Avrupa Ligi vizesi alacak takımlar da ortaya çıkacak.

G.Saray avantajlı ama...

- SÜPER Final’e buçuklu puan ile adını yazdıran Galatasaray ve Bursaspor’a bu durum şimdilik avantaj olarak yansıdı. Yani 77 puanla ligi tamamlayan Galatasaray, Süper Final grubuna 38.5 puan yerine 39 puanla başlayacak. Ancak bu play off sonunda Galatasaray’a dezavantaj olarak da yansıyabilir. Eğer Süper Final’i iki takım aynı puanla tamamlarsa buçuklu puanla start alan takım dezavantajlı olacak. Örneğin, Galatasaray’ın 5 puan gerisinde olan Fenerbahçe, Süper Final’i Galatasaray ile aynı puanla tamamlarsa statü gereği sarı kırmızılıların üstünde yer alacak. Büyük bir avantajı elinde bulunduran Galatasaray’a ise Süper Final’de oynayacağı 6 maç sonunda mutlu sona ulaşması için iki beraberlik yetecek. 4 puan kayıp sarı kırmızılıları şampiyonluğa taşıyacak.

Şampiyon direkt gidecek

- Süper Final’i ilk sırada bitiren ve şampiyonluğa ulaşan takım ülkemizi gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek. Şampiyon takımımız ön eleme oynamadan direkt gruplara katılacak.

İkinci sırada yer alan takımımız ise Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynayacak. Ligi 3. sırada bitiren ekip ise UEFA Avrupa Ligi’ne gitme hakkını elde edecek. Türkiye Kupası’nı müzesine götüren takımımız UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek. Bu takım play off’u ilk ikide tamamlarsa UEFA Avrupa Ligi vizesi kupa finalistinin olacak.

Son bilet 20 Mayıs’ta

- Süper Final dördüncüsü, Avrupa Ligi grubunda 1. olan takım ile UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı edebilmek için son bir karşılaşma oynayacak. 20 Mayıs’ta sezonun son maçı olarak oynanacak bu karşılaşmayı kazanacak takım UEFA Avrupa Ligi’nde boy gösterecek.

Süper Final para basacak

İLK kez tanıklık edeceğimiz Süper Final futbolumuza yaklaşık 100 milyon liralık bir para akışı sağlayacak. Süper Final maratonu boyunca şampiyonluk grubunda oynanacak olan 12 karşılaşmada kulüpler hem gişe hasılatından hem de ürün satışlarından gelecek parayla adeta ihya olacaklar. Özellikle Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşmaları iki kulüp için de büyük bir gelir kaynağı durumunda... İki kulüp bu karşılaşmalardan, 6 ila 8 milyon TL arası para bekliyor. Süper Final boyunca aylık 160 TL’ye abonelik kabul edecek olan yayıncı kuruluş 1 aylık sürede rekor gelir elde edecek.

Deplasman yine yasak


SÜPER Final’de taraftarlar için deplasman yasağı devam edecek. TFF 1. Başkanvekili Ufuk Özerten bu konuda kararı kulüplerin vereceğini ve Kulüpler Birliği’nde henüz bir karar alınmadığı için uygulamanın süreceğini söyledi.


YORUMLAR

TJK HABERLER IDDAA HABERLERİ
TJK HABERLER IDDAA HABERLER


Copright (c) 2012

Hangisi yener Spor ve TJK istatistikleri
 SPOR VE AT YARISI HABERLERI

Batak Oyna Okey Oyna

İletişim